Hej,
Såg denna på Bauhaus, och undrar oxå om ngn har 'prövat' denna?
Hur står sig kvaliten mot andra?
Vilka erfarenheter finns?
// blue
 
Vi har precis satt upp våran.
Att göra grundarbetet, plintarna och själva "ramen" tog längst tid, fem timmar. Sedan tog det 1 timme och 50 min att bygga upp huset till takbjälken. Väldigt enkelt och smidigt. Viktigt dock att den inte ligger ute i skiftande väder för läge då delarna kan vara svåra att passa ihop.
Sedan använda vi dag 2 till att spika tak och golv samt finliret.
Vi förstärkte takkonstruktionen för att kunna lägga tegel, samt gjorde en lite stabilare ram för huset att stå på. Detta gav oss lite merarbete - men tidmässigt blev det nog inte så mycket mer - 1 timme...
Vi var tre personer.
Vi hade åtta gjutna stolpar runt om och lecablock i mitten för att det skulle vli riktigt stabilt. Kollade runt ganska mycket innan och vi tyckte nog att denna var bland de bättre.
Plus att det är lås och handtag på inte bara hänglås.
Dock - man får inte fästa saker i väggarna på två olika plankor - träet måste röra på sig. Fast det hade vi inte tänkt ändå.

//anna
 
Hej!
Ska också bygga Lillevilla 11. Är det någon som vet vilket avstånd det minst måste vara mellan carport och förrådet?
Hälsn. Susanna Linbacker
 
Heisann

Har akkurat bygget Lillevilla 12, som er storebror til 11, dvs. er 3 meter bred og samme lengde. Vi har kjøpt denne for bruk i vårt prosjekt: svømmebasseng. Der det minste rommet blir teknisk rom og det store blir skifterom/lekestue osv. Bygget er meget bra og har god nøyaktighet. Har brukt andre vindskier og legger på takplater i stede for shingel.

På side 2 og 3 finner dere bilder av byggeprosessen:
http://www.hushjemhage.no/forum/forum_posts.asp?TID=798&PN=1
 
Nu har vi bara taket kvar innan vår Lillevilla 11 är klar. Den var mycket smidig att sätta ihop. Vi var två stycken och har inte gjort något liknande förut. Kul! /Linet
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.