Vi har ett fritidshus på 54 kvm vi vill bygga ut. Detaljplanen säger max 80 kvm och max 3,5 m bygghöjd.
plus de 15 kvm vi kan bygga till kan vi alltså få ett hus på totalt 95 kvm. Kommunen kan godkänna bygganmälan så fort bygglovet är godkänt vilket innebär att vi måste skicka in en bygglovsansökan på en utbyggnad om 26 kvm först. Vi vill få till två sovrum och ett tvrum. Men hur får man till det bäst.
Vi kan bara bygga till huset åt ett håll (uppåt på bilden) och då skulle det bli ett vinkelhus vilket jag gillar.
Hur skulle ni lösa det med först en planlösning där vi bygger till 26 kvm och sen ytterligare 15 kvm. Givetvis skulle vi bygga det samtidigt men ritningsmässigt.
Huset ser ut så här idag.
huset.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Åsa Lund
Om detaljplanen säger 80 m2 så gäller det. Du får ha Friggebod eller Attefall som inte hänger ihop med huset utöver det.
 
Åsa Lund skrev:
Om detaljplanen säger 80 m2 så gäller det. Du får ha Friggebod eller Attefall som inte hänger ihop med huset utöver det.
Nix 80 kvm plus 15 kvm är det som gäller. Plus 25 kvm attefall. Så säger både Boverket och kommunen. Bygglovet ska dock godkännas innan startbesked för bygganmälan kan lämnas.
 
Måste inte första tillbyggnaden slutbesiktigas innan man kan börja med Attefallstillbyggnad? Annars blir ju inte tillbyggnaden som den ser ut i bygglovet?
 
Kommunens handläggare svarade: Ni kan komma in med både ansökan och anmälan samtidigt. Vi kan dock inte skriva startbesked i anmälan innan vi har beviljat lov och startbesked i ansökan.
Arbetena kan påbörjas samtidigt.
 
Låter ju kanon, vilken kommun ska ni bygga i?
 
Norrtälje 😊
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.