2 025 läst · 4 svar
2k läst
4 svar
Hur salta in arborr-rom?
Är en stor älskare av löjrom som jag köper reglerbundet till ganska högt pris.
Idag var ena barnbarnet här och fiskade och fick upp 5 anorrar varav tre ganska stora med rom. 60 gram rom blev det och om jag skulle köpa motsvarande löjrom skulle det kosta en hundring minst.
Så frågan är nu hur jag saltar in aborr-rommen? Eller är den inget att ha?Lägger rommen i kylen och hoppas på svar senast i morgon.
Själva aborrarna fryser jag in och sparar tills vi får nån gädda och gör då fiskqueneller (fiskbullar) med vitvinssås och pressad potatis till.
Idag var ena barnbarnet här och fiskade och fick upp 5 anorrar varav tre ganska stora med rom. 60 gram rom blev det och om jag skulle köpa motsvarande löjrom skulle det kosta en hundring minst.
Så frågan är nu hur jag saltar in aborr-rommen? Eller är den inget att ha?Lägger rommen i kylen och hoppas på svar senast i morgon.
Själva aborrarna fryser jag in och sparar tills vi får nån gädda och gör då fiskqueneller (fiskbullar) med vitvinssås och pressad potatis till.
Redigerat:
Hittade detta, om de kan göra dig klokare:
Lägg rommen i vatten, ca 2 liter till 250 g rom. Rör försiktigt med en visp så att romsäcken och hinnorna avlägsnas. Låt sedan vattnet rinna avi en sil. Upprepa proceduren 10 – 15 gånger, sista gången låt rommen rinna av ordenligt i ett dygn. (förvara i kylskåp) Salta till sist rommen 3 g salt till 100 g rom.
Källa: http://hem.bredband.net/emmala92/index.html
Lägg rommen i vatten, ca 2 liter till 250 g rom. Rör försiktigt med en visp så att romsäcken och hinnorna avlägsnas. Låt sedan vattnet rinna avi en sil. Upprepa proceduren 10 – 15 gånger, sista gången låt rommen rinna av ordenligt i ett dygn. (förvara i kylskåp) Salta till sist rommen 3 g salt till 100 g rom.
Källa: http://hem.bredband.net/emmala92/index.html
Administrator
· Skåne
· 7 775 inlägg
Jag är också en stor älskare av löjrom. Hur stod sig abborrommen i jämförelse? Ambitiöst att du gav dig på projektet