Ungefär vad skall en tomt kosta om den är taxerad till 600tKr?
Tomten ligger I Malmö. Allstå i Malmö stad, i villaområde.:)

Har hört att K/T värdet skall ligga på ungefär 2,1 i Malmö.
Då skulle priset hamna på 1 260 000. Mycket ungefärligt men ändå. Kan detta stämma?
 
Taxeringsvärdet ska vara 75% av värdet. I detta fall anser skattemyndigheten att tomten är värd 800 000:-.

Beroende på dagsläget med räntor, efterfrågan m.m. så kan värdet springa uppåt. Det kan t.o.m. stiga över 1 260 000:- om det är en bra tomt som mer än en är intresserad av. ;)
 
Vår tomt har ett taxeringsvärde på 380000:- Köpekillingen på den var 575000:-
 
Baseras värdet på vad köpeskillingen är eller vad de anser tomten vara värd då huset står klart på plats?
 
När man köper tomt, hur mycket påverkas priset av att det inte finns något avlopp, en gammal grävd brunn som granntomten har servitut på och där dräneringsarbete behöver göras och höjning med sprängsten göras samt att luta denna mark för vattenavrinning? Den är ca 700-1000 m2 och består egentligen mest av berg, men där jordplätten i nuläget mest är en sumphåla. Begärt pris är 600 000 och den ligger 2-3 mil från Göteborg och 1 mil från Kungälv.
 
Forts. den ska styckas av från en större tomt som totalt är 1500 m2 och där taxeringsvärdet för tomten med huset är 1250 000.
 
Tomten vi har skrivit kontrakt på har ett taxvärde på 1,6. Vi betalar 4.

I storstäderna skulle jag säga att tax värde inte har någon större koppling mot marknadsvärdet om det inte skett några affärer i området nyligen.
 
Har det ingen betydelse hur mycket man måste göra med tomten t.ex. installera godkänt avlopp, gräva brunn, dränera och höja mark? Dvs. tomtens skick. Problemet är att jag redan har ett hus på denna tomt (attefallshus) och nu ska tomten styckas av. Om inte kommunen har invändningar mot att det är ett attefallshus (ska komma in med ansökan säger de).
 
Det är marknaden som styr priset. I vissa fall spelar det ingen som helst roll vad som måste göras om "fel" köpare dyker upp. Vissa vill bara ha just den där tomten och då spelar det ingen roll vad säljaren begär.

På en kommunal tomt där marknaden är stabil och det finns andra jämförbara objekt ute så spelar naturligtvis saker som avlopp mm in på priset. Värdet kan då vara markandspriset - extra kostnader för just den tomten.

Har du redan ett hus där och säljaren är vill tjäna pengar så lägger han på tills din smärtgräns för vad du är beredd att betala innan du överger eller flyttar huset nås.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.