M
Håller på att planera nytt badrum och att ha en glas-skjutdörr mellan masterbedroom och masterbath skulle vara trevligt. Det enda jag hittar i Sverige är vanliga innerdörrar med en bred ram och glasruta i mitten som man kan montera i en skjutdörrskarm, detta känns inte vidare lyxigt trots rätt saftig prislapp.

När jag letat utomlands så kommer dörrar och mekanism från Italienska Eclisse upp, detta är mer vad vi är ute efter. Någon som vet om några liknande lösningar som finns i Sverige? Får man montera något sådant här i Sverige mellan ett våtrum och ett vanligt rum? Antar att man måste få till någon form av tröskel så att vatten inte kan rinna in i sovrummet.
 
Du kan ju nyttja en vanligt skjutdörrs skena och beställa glas från glasmästare (beställ färdigt med hål för montering handtag mm.)
Tröskel behövs inte, du kan vika upp tätskiktet på kanten av plattan i dörrhålet om du har till räckligt med höjdskillnad till brunnen.
 
Hej! Jag har exakt samma problem som du mnils och har bla vänt mig till företag som specialiserar sig på inredningsglas, utan större framgång. Utanpåliggande glasdörrar finns i överflöd men inte inbyggda.
Lyckades du hitta något som löste dina problem?
 
Man kan ju bygga in skenan i väggen själv? Mitt gamla pojkrum hos föräldrarna är gjort så för att dörren inte ska vara i vägen
 
M
Jag har inte köpt något ännu men är på väg att beställa en Eclisse dörr från England. Nackdelen är att vi i Sverige har våra egna mått på allting så det är inte helt lätt att få till det. Dock så håller jag på att bygga väggen dörren skall sitta i så jag kan anpassa hål och tjocklek på väggen så det passar. En nackdel är att standarddörren de har till rimligt pris inte har något lås, skall man ha det får man gå upp till de dyrare dörrarna och dessutom pynta 1500:- extra för låset.

De har en elektrisk öppna/stäng/lås enhet på gång senare i år men det finns inget pris på den ännu.
 
Hej, Jag har precis samma behov och är nyfiken på hur det gått? Vilken dörr har du beställt? Jag hittar bara en som man kan ha toalettvredet till och den verkar dyr. Vet du hur låset från Eclisse fungerar? Har du hittat nån annan tillverkare som har toalettvred till glasskjutdörr?
 
kolla på www.dff.se så kan du få precis vad du vill i glas, tror inte att det ligger så mycket bilder ute just nu eftersom att hemsidan är ny och håller på att uppdateras med dra iväg ett mail så finns det nog ett antal att tillgå. vi gör precis allt i glas :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.