Hej
Några som byggt med Götenehus?
Har bara pratat lite löst än så länge men är inte nöjd med den säljaren. Tips på bra säljare i Stockholmsregionen?
Någon som byggt Stockvik?

Ingår platta på mark? Hur mycket är det värt när man jämför andra husleverntörer såsom Trivselhus tex? Ingår golvvärme och sådant?

Mvh
Pia
 
Jag har visserligen svarat på ditt mail privat, men det jag skriver här kan kanske ha allmänintresse.

Vi har inte börjat bygga själva huset ännu, just nu väntar vi på att få vårt bygglov beviljat. Dock har vi haft mycket kontakt med GH under en längre tid (8 mån), då vi inte kunnat komma igång (p.g.a tomten). Vi har varit väldigt "krångliga" kunder med omritat hus och egen planlösning, dessutom ändrar vi oss hela tiden, men vår säljare svarar tålmodigt på alla "dumma" frågor... Han heter John Leijdström och jag rekommenderar honom varmt, han är mycket kunnig och trevlig.

Vi valde mellan Trivselhus och GH, det var väldigt svårt ett tag, men till slut tyckte vi helt enkelt bättre om både hus och planlösning hos GH. Detta trots att vi fått sitta ned med TH:s arkitekt som ritade upp vårt hus efter våra önskemål. Detta var den stora anledningen till att vi valde GH. Ett plus är att det är totalentrepenad, tycker vi.

Nu hoppas vi att bygget fortskrider på ett bra sätt och att vi kommer att fortsätta vara nöjda med GH. Det kommer säkert att var något som strular, men då är viktigt att de hanterar det på ett korrekt sätt.

Vad gäller platta på mark, så ingår det givetvis i grundpriset du får på varje hus. Golvvärme ingår i plattan. Vill man ha det i båda plan kostar det extra. Det som inte ingår i grundpriset är kakel/klinker (+ arbete) samt in- och utvändig målning. Detta för att de flesta kunder vill välja kakel hos flera olika leverantörer och då är det lättare att göra på detta sättet. Vad beträffar målningen, så är det nog en del som gör det själva, i alla fall utvändigt. Dock är det inga som helst problem att låta GH sätta kakel och måla allting, det gör de flesta tror jag, då får man ett pris för det.

Lycka till!
:)


 
Vill bara säga att John Leijdström på G.hus kan vi också rekommendera. Vi hade mycket kontakt med han och det fungerade jättebra.

Häls Niclas & Ella
 
Bygger ni GH nu?
 
Nej det föll tyvär på att de hade så otroligt dåliga avdrag på vissa saker. Vedum kunde inte bygga det kök vi ville ha och sen var det några lösningar som inte götenhus lyckades ordna. Så vi bygger med Svenskamodulhus nu efter egen ritning. Vi fick ett riktigt bra erbjudnade från dem.

Niclas
 
Kan man göra större ändringar på GH:s hus? Hittar inget passande hus hos dem men om de bygger vad man vill ha så kan det ju vara nåt, ett stort plustecken är att de har totalentreprenad.
 
Ja, du kan bygga vad du vill med GH!

Att utgå från ett redan färdigt hus kan dock i vissa fall vara lite "enklare", så om du hittat ett hus du gillar arkitektoniskt (utsidan), välj det och modifiera det som du vill. Kom ihåg att de har massor av ritningar på säljkontoret, där kan man också välja och vraka samt få inspiration!

Vi har själva förstorat ett hus med 60 kvm samt ritat planlösningen helt själva. Inga som helst problem! Dessutom ritade vi ett helt eget entréparti som vi tyckte passade bättre. :)

P.S Var ska ni bygga?
 
Hej!
Vi har precis skickat in ansökan om bygglov till kommunen på ett Götenehus, Villa Tingsholm.
Det blev en del tillägg samt en liten omritning av övervåningen.
Är mycket nöjda med resultatet så här långt.
Vi tycker att Götenehus uppfattas som ett bra hus leverantör företag med mycket av det vi söker i startpaketet (högt i tak, stora öppna ytor, mycket ljusinsläpp, platta på mark med vattenburen golv värme m.m.), kanske i vissa avseenden lite dyrare än andra leverantörer?!
Det verkar som om de även får tag i bra entreprenörer.
Väntar tålmodigt på att få bygglovet beviljat.
Enligt kommunen en handläggningstid på cirka 2 månader (Stockholm, Haninge).

Mvh

Mikael
 
Hej!

Vi står i startgroparna (hoppas vi) för att bygga i Haninge, ska troligen ansöka om bygglov inom 2 v, hur har det gått för dig??? :-?

Tacksamma för svar eftersom sommartiderna snart är här dessutom...
Själva hoppas vi bygga sluttningshus med Västkustvillan, hoppas att det går bra!

Hälsn Zuzikins
 
Hej Zuzikins!
Det verkar ta MYCKET längre tid än vad vi förutsatte!? :(
Den stora anledningen till detta är att det företag som schaktar i området inte var snabba nog (VVS, el, vägar m.m). Tanke var att de skulle ha kommit lite längre i skrivande stund.
De kunde inte få upp tomt pinnarna i tid vilket medförde att kommunen inte gav något bygglov innan detta var klart, moment 22.
Nu i veckan fick vi en signal från Götenehus att detta i det närmaste skall vara klart med tomtpinnarna! :)
Förhoppningen är att Bygglovet skall vara godkänt och klart före semestern.
NU vill vi dra igång bygget.

Vart i Haninge skall ni bygga?

Hälsn

/Mikael//
 
Hej Mikael,
(eller ska jag sager: "hej granne...")
vi ska också bygga med Götenehus i Vendelsö! Vi har skrivit kontrakt och bygglovsritningar är beställda. Än så länge är vi också nöjda med Götenehus, fast det är fotfarande mycket som är oklart...och ALLT tar så lång tid! :(
 
Hej Vendelso!

Vad trevligt!
Vi fastnade för det området som ligger vid Gamla Lyckebyvägen. Kanske lite för små tomter men helt ok med tanke på hur nära skogen/vattnet som det det är beläget.
Dessvärre har de bytt handläggare på kommunen på grund av den höga belastning som de i skrivande stund, säger att de har.
Den nya handläggaren är inhyrd utifrån och går inte att få tag i via mail eller tfn??? Måste vid varje tillfälle ringa kommunen och lämna ett meddelande via någon annan (om de nu går att få tag i) som i sin tur "lägger" en lapp på hans tillfälliga skrivbord.
Detta verkar bli en lååååååång följetång. :(

Vilket typ av hus har ni valt?

Hälsn.

/Mikael//
 
Tråkigt att höra det där med kommunen...
Vi ska ha ett klassikt hus, Lidingö heter den och tomten ligger i mitten av den södra delen!?! på Gamla Lyckebyvägen!
 
Hej igen!
Det skall tydligen alltid vara lite motstånd.
Vi fick ut handläggaren till vår tilltänkta tomt idag.
Efter den rundvandringen med förklaring av huset/garagets läge, de olika höjdskillnaderna, den preliminära nybyggnads karta som vi utgår ifrån samt hur infarten kommer att se ut, verkar vi ligga på samma våglängd. :)
Han tror att bygglovet kanske kan blir klart till/före semestern.

Gick in och tittade på Villa Lidingö, ser mycket trevligt ut.

Själv bygger vi i den norra delen, på bara berg.

Hälsn

/Mikael//
 
Hej Mikael.

Hur har det gått med ert hus ??

Vi funderar också på samma hus som ni. Hur har ni gjort med uppvärmningen ??

Mvh Håkan & Marica
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.