Vi skall ha timmerstommen synlig på utsidan och isolera med 10 cm linisolering i vägg och 125 mm i golv. Skall man sätta tjärpapp mot timret och sedan lin?
Funderar på vilket material man skall ha som innervägg? Gips känns lite tråkigt i en gammal gård. Har någon ett bra tips på ett naturligt material?
 
Hej
Vindpapp brukar man ha på utsidan men det kanske går bra på insidan också. Gips är egentligen inget dåligt val - det går ju alltid att ta bort. Men det ger ett stelt intryck om man väljer en tjock skiva i ett gammalt hus. Bättre i så fall med renoveringsgips som är tunnare och lättare följer väggarnas bucktningar. Om då väggarna är av runda stockar så är nog inte gipsskivor något bra alternativ. Lite ojämnheter brukade man förr fylla ut med lump eller lite kalkbruk innan man satta tapeter eller skivor.

I Äntligen hemma 14/3 så använda Martin en skiva av pressat trä då han ljudisolerade mellan två rum. Denna skiva gick att spika i till skillnad från gips. Hittade inte exakt namn och beskrivning på WEBen men den kan vara ett alternativ. Köpt på K-rauta, tror jag.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.