Då nya huset är en bit bort från lekplatser så funderar vi på att själva skaffa oss en lekställning att ha på tomten.

Det står där en lekstuga idag som säljaren dock kommer ta med sig. Vi hade först tänkt köpa en ny lekstuga men kom på att en lekställning nog är bättre då äldsta tjejen gillar att gunga och åka rutschkana och småttingarna säkert kommer uppskatta en sandlåda.

Någon som har erfarenhet av lekställningar och kan ge goda synpunkter?

Är det en bra idé? Vilken bör man köpa? Vilken bör man inte köpa? Vart på tomten placerar man den lämpligast?
 
harry73
Att köpa en lekställning är det lilla problemet, men se till att ha bra förankring så att det går att använda även om dottern blir äldre och större.
Men egentligen tycker jag att mycket beror på vad ni har på tomten.
Har ni ett gammalt träd kan det vara roligare att bara hänga ett rep i trädet, eller ett rep med en stock/planka/bildäck. Det är en fördel att et är väldigt enkelt, då stimulerar man barnets uppfinningsrikedom och kan dom använda leksaken på olika sätt.
 
Det är inte så mycket på tomten, mest bara gräs och en träaltan och en stenlagd altan. En del buskar och något litet träd som alla står längs med staketet.
 
Efter att ha sett lekställningen irl insåg vi att den skulle vara för hög och därmed blockera för mycket utsikt så det har fått bli separat gungställning, sandlåda och lekstuga istället.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.