Hej

Jag är sugen på en spis med temp sensor för att förhindra att bränna vid/koka över. Siemens verkar ha båda kok och stek sensor medan Bosch endast har steksensor (i övrigt verkar ingen annan erbjuda dessa funktioner). Jag antar steksensorn är för grov för att klara att reglera temp tillräckligt bra under 100degC (därav koksensorn).

Denna har både kok och steksensor (och kostar bara ~6900 från tyskland):
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=422795&c=all

Är det någon som har erfarenhet av stek- resp. koksensorer? Är de krångliga att ställa in? Spontant verkar det ju irriterande med färdiga program; tycker det skulle vara smidigare med temp inställning så man vet vad som händer.

Koksensorn kommer upp ur spisen och mäter temp på sidan av kastrullen så det kan ju bli ganska bra givet att man har ett kärl med rätt emissivitet. Steksensorn mäter på botten av stekpannan och de specialla stekpannorna som krävs har säkerligen en yta med defenierad emissivitet...
 
Redigerat:
Bumpar det här 1300-läst-0-svar-inlägget. Kanske har någon på drygt 3.5 år hunnit testa någon spis/häll med koksensor?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.