Har sett i inredningstidningar att man kan ha belysning under underskåpen vid sockeln (och belysa den del av golvet där det samlas mest smulor...)
Nån som provat? Det såg väldigt läckert ut - kan det kanske bara vara en ljusslang som de klämt fast, lite overkill att köra inbyggda spotar e dyl på ett sånt ställe.

Fråga 2: Tar också gärna emot tips på lampor att hänga över 2 m köksö (utan spis) De ska både fungera både som arbetsbelysning och stämningsbelysning (dimmer).
 
Har satt en ljusslang med vanlig klammer och det funkar helt ok. Perfekt på nätter när välling ska göras till dem små och man inte vill tända taklampan.

Skronken
 
Godis: Spot-light skenor i taket som belysning kanske? Finns en hel uppsjö av sådana på t.ex. Bauhaus. Själv är jag svag för spottar som sitter på två wirear (hur f-n stavas det :surprised:). Det finns också på Bauhaus. Även Ikea vet jag har en wire-lösning samt vilken välsorterad lampaffär som helst.

Skronken: Det där med att göra välling på natten känner jag igen... Var köpte du dina ljusslangar?

/Maxen
 
Köpte faktiskt den på "rusta".....
för ett år sen och den funkar fortfarande faktiskt..
Håller på med hallen nu, och har gjort som en låda uppe taket (20x12) för att trolla bort vattenrör som går till övervåningen. I den undre delen så har jag lämnat en springa på 30 mm och satt en ljusslang som ska styras av en rörelsedeckare i trappen. Så när man springer ner till köket från sovrummet så tänd den som s.k ledljus....
Tur att svärfar är "trikare"

Skronken
 

Om du har en bänkskiva i trä och lite händig kan du göra en "specialare":

Köp en billig bänskiva i samma material som bänkskivan på köksön. Såga upp den i 25 - 40 cm breda bitar och kapa dem så att du kan tillverka en ram med lite mindre mått än köksöns bänkskiva.
Skarva ihop bitarna till ramen och gör hål för spotlights.
Sätt i lamporna och häng upp hela härligheten i gängstänger i taket. (För att göra det snyggare ändå kan du ju klä de synliga delarna av gängstängerna med kromade rör.)

MvH
Thorsten
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.