Jag köpte sex stycken plafonder av modell HYBY från IKEA. När vi satt och åt, intet ont anande, så gjorde en av dem en lömsk bombattack genom att släppa ner glaskupan rakt ned på bordet så att den gick i tusen bitar, och glassplittret hamnade i maten. Lyckligtvis fick ingen den på sig. Dock förekommer det att hunden är ensam i rummet, och då duger det inte att det regnar glassplitter.

Min "haveriutredning" visade att en av plastarmarna som håller kupan spruckit. Redan när jag monterade lamporna så reagerade jag på att det var en klen konstuktion, och tydligen hade jag rätt.

Jag har nu fem likadana lampor kvar som jag inte vet om jag kan lita på. Irriterande. Bemötandet från IKEA har varit minst sagt underväldigande.

Så, köp inte IKEA HYBY!
 
Jag hade inga problem att få dem att snäppa på plats, det var att ett av clipsen sprack en månad senare.
 
De hade väl inget annat val än att återkalla dem, kort om att döpa om den till La Bomba.

Jag har haft flera clips till som gått av när jag bytt lampor, och har börjat kröka till nya av rostfri svetstråd som jag råkade ha liggande. Mycket bättre.

Problemet med en återkallning är att de kostade typ en hundring eller två styck. Även om jag får tillbaka pengarna, så är det mycket jobb att plocka ner sex lampor, och kostar mer att köpa sex nya. Så, i slutänden så innebär det bara att de tjänar ännu mer pengar på mig, för att de sålt en skitlampa till att börja med.

Jag tror jag får skicka dit sambon som får kräva att fy sex nya lampor istället. Hon är grym på att få dem att gå med på sådant, och ibland börjar biträdet inte ens gråta...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.