Nu gör TV4 reklam för Arid. Blev intresserad, detta lät ju för bra för att vara sant. Stoppa in en elektrod i väggen, anslut en "jongenerator" och vips är fukten borta (inom 3 månader).

Hittade följande artikel hos villaägarna: http://www.villaagarna.se/Tips-artiklar/Underhall/Dranera-inte-med-elektroosmos/

Här kan man bl.a läsa att Villaägarnas bedömning är att tekniken – oavsett produktnamn – inte kan rekommenderas som fackmannamässigt utförande. Om produkten ändå saluförs så bör företagen vara tydliga med att utförandet inte är att betrakta som fackmannamässigt.

Lite synd att TV4 tillåter rena blufföretag att göra reklam.
 
Snake oil.......
 
På sätt och vis är det synd inte bara att TV4 tillåter reklam, utan att samhället och vårat juridiska system gör det. Det är ju rent bedrägeri Ty, det finns mer än tillräckligt många sådana här system installerade för att vetenskapligt visa många gånger om att det inte fungerar. Tyvärr.
 
  • Gilla
Jkgbg
  • Laddar…
Mot stående vattentryck och kapillärkraft tror jag inte att elektroosmos skulle ha en chans, även OM tekniken hade fungerat...
 
Javisst är det bedrägeri eller i vart fall falsk marknadsföring. Tydligen går så många på detta att man har råd med TV-reklam.
 
Om du söker i forumet har den här produkten diskuterats tidigare och avfärdats som bluff.
 
Finns ju hur mycket produkter som helst utan effekt på marknaden, titta bara på hela hälsokostbranschen. Det gäller helt enkelt att veta vad man köper. Annars blir man lurad dagarna i ända.
 
Kände mig illa tvungen att redigera en viss artikel om elektrisk endosmos på wikipedia igår. Vi får se hur länge den får ligga orörd; blir inte förvånad om det kommer kladdiga krängar-fingrar och redigerar tillbaka till den gamla texten.
Wiki - Elektroosmos

Det var smärtsamt tydligt vem (vilken grupp) som skrivit texten om tillämpningsområdena. Formuleringarna var överväldigande positiva och det beskrevs som en vedertagen och väl fungerande teknik att borra in skrot i källarväggarna.
Påståenden om att tekniken förfinats under 2000-talet med hjälp av "IT-teknik (algoritmer)" och automatiska torkförlopp, fick stå utan ifrågasättande. Visst, de har säkert pillat ihop en finare styrbox med "algoritmer" men det saknas fortfarande vetenskapliga praktiska studier av en seriös aktör, såsom SP. De ifrågasättande aspekterna kring deras produkt lös med sin frånvaro. Wikipedia kan vara farligt...

Klipper in den ursprungliga texten så förstår ni vad jag menar med smärtsamt tydligt:
Sedan mitten av 1900-talet har elektroosmos använts för att påskynda torkning av stora konstruktioner, till exempel brofundament och vägbankar, samt för dränering av konstruktioner där det av olika skäl varit olämpligt eller omöjligt att dränera med vanliga metdoer. Det mest kända exemplet på detta torde vara det lutande tornet i Pisa.

Under 2000-talet har tekniken förfinats på en mängd områden; till exempel att med hjälp av IT-teknik (algoritmer) automatiskt anpassa torkförlopp efter byggnadsmaterial och fukthalt.

Idag (2015) finns det system för torkning/dränering baserade på elektroosmos som är helt självreglerande. Systemen finns anpassade för olika behov; från enskilda villor till mycket stora fastigheter. Gemensamt för dessa lösningar är att de är relativt enkla att installera, effektiva, energisnåla samt driftsäkra och underhållsfria. Jämfört med traditionella metoder för dränering undviker man dessutom alla ingrepp på omgivande mark och/eller bebyggelse.
 
  • Gilla
Mattias_Eson och 2 till
  • Laddar…
Enligt Villaägarna förekommer: Arid, Abreen, Drain Power, Dry Power, Housegard DryProtect, Waterproof
Stockholm, Dry Safety Skåne och Fuktstoppare, just nu på den Svenska marknaden. Alla med samma bluffmetod.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.