Vi vill varna alla som går i byggtankar att använda sig av markentreprenörsfirman
MacFreeze AB i Sollentuna. Oseriös är bara förnamnet. Samarbetar med Trivselhus och
Mälardalens Tomt och Fastigheter, som de äger. Skriver motstridiga avtal mellan husköpare och tomtsäljare. I vårt fall står det i vårt avtal att kostnader för V/A skall bekostas av köparna (dvs de som ska bygga på tomten vi styckat av och sålt) vilket naturligtvis är en självklarhet. Men i avtalet med köparna har de skrivit in att vi ska stå för den kostnaden.
Inte nog med det, de har dessutom beställt anslutning av Stockholm Vatten i vårt namn. Vi hade fyra månaders helvete innan allt var utrett. Allt detta med Trivselhus goda minne.

Ett råd: Oavsett om ni ska köpa hus, bygga hus eller sälja tomt. Anlita en advokat som granskar alla avtal innan ni skriver på. Känn er aldrig pressade att "göra avslut". För vår del har historien fått en så sur eftersmak att vi troligtvis kommer att flytta

Byggtiden har också varit minst sagt påfrestande. Placeringen av det nya huset som ändrades enl förslag från MacFreeze har inneburit att man inte klarat av att bygga huset inom gränsen för den egna tomten. Stora maskiner och byggkranar har i fyra månaders tid ständigt kört på vår tomt.
Parallellt med husbygget har vi byggt en ny uppfart och när den stod klar ville vi av naturliga skäl inte längre ha någon tung byggtrafik på vår tomt. Men detta respekteras inte. Vi har varit tvugna att sätta upp staket och hänga en kätting vid vår infart.
Det känns ju rätt trist...... :(


Anneli Levin/ Älvsjö
 
Fy vad trist, inte nog med att ni fåpr problem, de som köpt tomten blir skitförbannade på er också för att ni inte betalde V/A'n.
Som mitt gamla befäl sa i lumpen "Gör om, gör rätt" (han sa också att min permisonsansökan "inte hade en snöbolls chans i helvetet" att gå igenom)
 
De som köpte tomten har ingen anledning att vara sura på oss, det är nästan tvärtom.
När vi sålde tomten till dem såg vi till att skriva in V/A-biten i vårt köpeavtal.
Det var när köparna fyra månader senare skrev avtal med markanläggningsföretaget, Mac Freeze som de hade skrivit in i deras avtal att V/A skulle bekostas av oss. Detta helt utan vår kännedom.
Det som ytterligare gör det hela så otrevligt är att Mälardalens Tomt och Fastigheter som förmedlade tomtförsäljningen ägs av Mac Freeze och Mälardalens entreprenörsrådgivare,
dvs den som "hjälper" säljare och köpare att hitta entreprenörer är själv den entreprenör som senare ska utföra arbetena. Detta känner i sin tur Trivselhus till, men de tycker inte att det känns belastande eller besvärande. De är nog bara intresserade att få sälja sina hus. Och apropå snöbollar, anar de var en snöbollseffekt är? En nöjd kund är en tyst kund. En missnöjd kund håller sällan käft.

 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.