Huset är byggt 74 ( Åsedahus) och har någon form av ventilationssystem eller värmeväxlar system huset har inget annat ventilations system.

När vi började renovera märkte vi att "agregatet" var utplockat (sladdar var avklippta och röret var uppklippt under badrumstaket). Detta täcks inte av länshems försäkring men frågan är endå om det är ett dolt fel. Bör isf säljaren stå för kostnaden att sätta in ett nytt?

För 8 år sedan repareades en läcka i taket just där agregatet satt, men det står ingenstans att något agregat är urplockat. Det kan tilläggas att huset luktade VÄLDIGT mycket mögel och även grannarna hade uppmärksammat doften utanför huset.
 
T
Kontakta juristerna på ditt försäkringsbolag och kolla vilka chanser du har att ev processa mot säljaren.
Eftersom det handlar om ett "aggregat" med fast montage ska detta också ingå vid husköpet och det ska finnas inspektionslucka = att köparen då även ska kolla detta i sin undersökningsplikt.
Som jag tyder detta verkar en 3:e part vara inblandad p.g.a vattenläckan för 8 år sedan, så då kan säljaren påstå att han inte visste något-och firman som fixade taket kanske inte finns kvar längre.
 
Om huset varit utan ventilation i 8 år (om man nu kan anta att vattenläckan har haft något med ventilationen att göra) så undrar man hur huset mår ?
Och hur dom förra ägarna har stått ut att bo i huset ?
 
dolt fel är ett fel som någon bygt in eller orsakat med "flit"

typ byggt en vägg med förklena reglar.
ditt fel låter som ett dolt fel, har svårt att tro att fläkten försvunnit av sig själv.

dolt fel är inte läckande tak & annat som kan hända av dåligt underhpll, men ej upptäckts ännu.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.