Tänk på att garantin inte gäller längre om du ger dig på att laga själv.

Flisan är som sagt en solklar reklamation. Den skrovlig ytan också om det inte klart och tydligt framgått av bruksanvisningen att bordet måste oljas in när det är nytt.
 
Tyvärr är det varierande och även dålig kvalite på många av de där stavlimmade borden med fingerskarvad ekskiva.
Tror faktiskt att det var samma bord vi köpte till vårt fritidshus för två år sedan. Har slipat och oljat det gånger redan men det blir ingen riktigt fin yta. Vissa stavar blir inte riktigt bra pga för dåligt trä helt enkelt.
Hemma har vi ett bord som nu är 15 år i ek men inte fíngerskarvat utan hela längder, men visst det kostade betydligt mera redan då. Har ännu inte oljat om det utifrån att det hade oljats riktigt, men nu är det dags då man kan se att det är lite mattare i ytan på vissa ställen. Funderade i ett tidigare inlägg på om det räcker att lägga på ett lager paraffinolja. Alternativt att välja en specialolja, jag vet ju inte vad som använts från början men håller det i 15 år så blir det ju småpengar i det stora hela.

Så tyvärr, de här billigare borden blir nog utifrån vad de kostar då de stavlimmade/fingerskarvade skivorna görs av allt virke man kan få ut av en ek utan större bortsortering. Det är väl nästan så att visa bitar kan vara närapå ytved.;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.