Du behöver väl inte ens göra ett rör med en massa små hål i.

Sätt istället duken längs en pinne, träbit t.ex. så att den släpar efter som i filmen.

På skaftet fäster du sedan vattenslangen med ett vanligt munstycket inställt på bred fin stråle så att vattnet "duggregnar ner på isen precis innan duken kommer och drar över. Som du ser på filmen så ligger en del vatten framför själva duken som dras med. Det är bara att ställa in strålen så att du får en lagom mängd vatten som dras med framför.
 
Tänk på att du ska ha varmt vatten, kallt vatten gör att de blir ojämnt
 
I så fall kanske min ide inte är så bra, för då hinner vattnet kylas ner mer. Fast det beror så klart också på hur varmt vatten man har... :)
 
vattnet du tillför måste smälta lite av isen för att den ska bli jämn, tillför man kallt vatten så byggs bara ojämnheterna på
 
Alternativt så kan man ju sätta en infravärmare på isläggaren också ;)
 
hur har det gått med rinken? Är den på plats och du fått den tät mot underlaget så ta din trädgårdsslang och börja spola mot kortsidan. Håll slangen så det rinner ut ca 1,5 meter från dig, och gå fram och tillbaka hela tiden och flytta när vattnet närmar sig fötterna. Nu får du en blank vattenspegel som fryser till en jämn is.

Kallt eller varmt vatten, varmt kostar men om man spolar på lite tjockare så kommer mer vatten att rinna ner i svackorna och efter några spolningar så jämnar det ut sig.

Jo jag har kört med matta ibland men det är bökigt att ta hand om en dyngsur iskall matta.

Protte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.