Ska bygga mig en altan i sommar, en del öppen en del inglasad, och har gjort ett par egna ritningar men behöver inspiration och idéer så inte altanen blir "en i mängden". Någon som kanske har länkar till sidor med inspirationsbilder, egna foton på sin altan, ritningar eller dyl. så vore jag mycket tacksam.  :D
 
Finns det verkligen ingen vänlig själ här som kan hjälpa mig med lite inspiration?
Bilder, länkar, vad som helst... ???
 
Nanoo skrev:
Finns det verkligen ingen vänlig själ här som kan hjälpa mig med lite inspiration?
Bilder, länkar, vad som helst... ???
farsan byggde till en sexkantig altan med dansbaneräcke när jag var liten.

fasta bänkar runt om och betongrörsgrill i mitten.

vart hur ball som helst
 
Ja, ja inte visste jag att det var så bråttom. 8) Du har ju bara väntat tre timmar. ;)
Skånska Byggvaror: http://www.skbv.se/index.cfm

Kan de va nåt? ???
 
Hehehe, alltid bråttom när fantasin skenar iväg ;D
Jodå, där har jag allt kollat. Är lite inne på att bygga i etage samt så lite raka sidor som möjligt. Runt och mjukt gör den kanske ännu mer inbjudande?

Ni har säkert flådiga altaner hemma som ni vill skryta lite med? ;)
 
nupps ... ingen altan att skryta med ... bara vanlig rak typ
 
Nanoo skrev:
Hehehe, alltid bråttom när fantasin skenar iväg  ;D
Jodå, där har jag allt kollat. Är lite inne på att bygga i etage samt så lite raka sidor som möjligt. Runt och mjukt gör den kanske ännu mer inbjudande?

Ni har säkert flådiga altaner hemma som ni vill skryta lite med?  ;)
Oja! Inte själva altanen, för den är en enkel rak sak, men staketet! :D vi har inget vanligt staket, utan istället har vi knähöga blomlådor runt hela altanen som jag för tillfället härbärgerar hela min pelargonsamling i. Förra året växte det krasse och pelargoner i två, sedan hade vi grönsaksodling i felra stycken. Jättekul och orginellt! Kan tyvärr inte direktlänka (passagen tillåter inte det), men om du kollar på http://hem.passagen.se/bananen/ingarudkarlslund.htm så finns där bilder på bland annat altanen. Skall lägga dit ny bild nu då jag petat ner pellisarna där!
 
Prova den här länken. www.bygglagret.se

Jag har inte detaljstuderat den, men såg att de hade lite bilder.
 
Herregud...............  :surprised: vilka bilder, där fanns det verkligen mycket snyggt, synd bara att sista skruven (nästan iaf.) är satt i den betydligt mer "traditionella" altanen  ::) ;)

//Christina.

PS: Fast den blev fin den me´;D/DS.
 
Ken skrev:
Sök på "decks" "Patios" "Porch" etc, du får klicka runt mycket men man hittar många idéer, amerikanarna bygger inga tråkiga altaner...
ett exempel:
[länk]
Jisses vilka byggen...det är lite annat än våra svenska fyrkantiga lådor ;), men det ska ju passa till huset och intilliggande omgivning också, så jag får väl försöka hitta min egen väg ;D
 
Hej!
Vi byggde en vinkelformad altan med oktagonformade hörn och trappor längs hela fronten istället för staket. Inga barn har ramlat ner ännu fast alla trodde det! Däremot är trapporna suveräna sittplatser. Nedanför varje "stolpe" var det hål för mina klängväxter. Allt målades dalablått. Bara älskar denna altan som numer är mindre eftersom takade delen byggts in. ;)Ska ha samma koncept igen nu när vi flyttar till annat hus. Har några bilder där man ser lite i alla fall. En vinterbild bl.a.
http://hem.passagen.se/rosvind/rosbilder/huset.jpg
MVH
Caroline
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.