Flyttade för en tid sedan till en brf där vi har renoverat en hel del.
En av sakerna som gjordes var att badrummet renoverades.
Golvet bilades upp eftersom brunnen va tvungen att bytas ut vid renovering, i denna veva gick en värmeledning till radiatorerna sönder.
Inga vattenskador skedde då allt vatten rann ner i gamla golvbrunnen.
Fick sedan ett meddelande från styrelsen att cirkulationspumpen gått sönder. De menade på att detta berodde på att systemet tömdes på vatten.

Frågan är om det finns någon försäkring för detta? Skadan är ju inte i lägenheten. Svårt att försäkra något man inte äger.

Rivningen har vi gjort själva så det finns ingen entreprenör att belasta med detta.
 
Ligger din lgh lägre än undercentralen?
I annat fall så har ju inte CP gått torrt.
 
O
Om det kan bevisas att Ni orsakade skadan genom att ni kapade röret så kan ni nog bli betalningsskyldiga. Hur mycket hann det rinna ut innan ni lyckades stoppa läckan?
 
Nej vi bor ovanför undercentralen.

Ja vi kapade röret. Vi tömde väl systemet mer eller mindre, åtminstone för våran våning samt våningen ovanför.
 
Men i såfall så bör inte pumpen gått torrt.
Vad blev det för fel på pumpen?
 
Spelar nog ingen roll om man bor ovanför. Klipper man ett rör i värmesystemet utan att stänga av cirkulationen via ventiler sugs det ju in luft som når pumpen via returen med resultatet att cp går torr. Är nog ganska givet att ni har orsakat felet.

Har själv orsakat samma fel i min villa, trodde det räckte att fimpa ventilen på tilloppet till ena slingan, men det kom ju in luft.....fick byta pumpen.
 
Du kan ju titta på hur ansvarsförsäkringen i din hemförsäkring är formulerad. Möjligt att den täcker det här.
 
Okej. Ja att pumpen gick sönder märkte vi. Frågan främst är hur man skyddar sig ifrån detta försäkringsmässigt. Får kolla med försäkringsbolaget vad det säger.

Till historien är att ventilerna som styr tillopp/retur är hemskt gamla med vred (hjul) som ej fungerar. :(
 
Måste ju vara lagat nu, kallt annars. Hur mycket vill föreningen att du betalar.
 
Ja det är fixat. Det vet jag inte ännu. Antar att det är en cirkulationspump + arbete för detta.
 
varje skrev:
Ja det är fixat. Det vet jag inte ännu. Antar att det är en cirkulationspump + arbete för detta.
Vänta då med att agera tills du får ett krav från föreningen. Kanske inte blir så dyrt. Är pumpen mycket gammal bör ju du inte stå för hela kostnaden.
 
D
Om du har en hemförsäkring för din bostadsrätt så ingår det antagligen ansvarsskydd och det bör gå på det i så fall.
 
Var det kallt ute så att det märktes direkt att pumpen gick sönder? Det är ganska långsökt att den ska ha gått torrt om läckan är en våning ovanför. Om du vill betala något så hamnar man ju direkt i frågan, hur gammal var pumpen, har man passat på att uppgradera till en frevensstyrd o.s.v.
 
Den trasiga pumpen är lagad, antingen genom föreningens fastighetsförsäkring eller utan försäkringen. Om föreningen tycker att du är ansvarig kommer dom att rikta ett krav mot dig; dvs kräva en summa pengar.

Du ska, direkt när du får kravet, ringa ditt hemförsäkringsbolag och anmäla skadeståndsanspråket och låta dom utreda om du är ansvarig eller inte. Om fbolaget kommer fram till att du inte är ansvarig ska du bara skita i skadeståndsanspråket från föreningen, du är inte skyldig att betala något. Om det visar sig att du är ansvarig, kommer det att gå på din ansvarsförsäkring och du kommer få stå för självrisken.

Du ska inte, under några som helst omständigheter, ta på dig ansvaret och betala skadeståndet utan att först ha pratat med ditt försäkringsbolag!
 
Tycker det är rätt själv klart att du eller ditt försäkrings bolag ska stå för skadan tappar man ur vattnet i systemet och sen inte meddelar så nån ansvarig kan stänga av systemet får man nog skylla sig själv. Även om inte cp gått torr har den snurrat med samma vatten som troligtvis blivit luft blandat så inte helt osannolikt att du orsakat att den pajat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.