Ja precis :) och ja verkligen, bötern får vi ju räkna med men heller det är att riva hela uterummet. Hade känts så hemskt..

Nu ska allt bara gå ATT lösa rent administrativt men det borde ju gå, det var ju kommunens förslag :)
 
Bra med en konstruktiv kommun.

Det bästa hade förstås varit om de slängt grannens anmälan i soptunnan med hänvisning till att det var en renovering, utan att göra någon annan kontroll än att ringa och fråga om det var en renovering.
 
Ska läsa igenom det och se.. Nej 7% är med uterummet inräknat. Dom hänvisar bara till att det inte kan anses vara en liten avvikelse..
 
D
Men allvarligt talat... Tänk igenom vad är skillnaden på de olika alternativen och hur påverkar de dig?

Kommunens lösning: Bygglov 15kvm + 15kvm Attefallsutbyggnad. Betyder att du inte kan göra en ny Attefallsutbyggnad. Möjligtvis högre kostnad (bygglov + bygganmälan + möjligtvis 2 böter istället för en)

"Karls lösning": Bygglov 30kvm. Betyder att möjligheten till Attefallsutbyggnad finns kvar. Möjligtvis högre kostnad (Bygglov 30kvm kanske dyrare än bygglov 15kvm + bygganmälan).

Om kommunen har föreslagit en lösning som de kan acceptera, finns det någon mening i att ta en konfrontation med kommunen och försöka genomtvinga ett bygglov på 30 kvm? När man redan är i underläge, då byggnaden redan har byggts utan bygglov?

Om jag inte haft konkreta planer på en Attefallsutbyggnad så skulle jag ha gått på kommunens lösning.
 
Att återställa till ursprungligt skick innebär ju inte att ni måste riva utan bara se till att utsidan har motsvarande fönstersättning, dörrar etc som den gamla. Hur mycket jobb/dyrt vore detta alternativ?
 
Och vid en sådan återställning så borde det finnas ett litet utrymme att "komma ihåg" hur det såg ut. Det finns troligen ingen som har full koll på hur det såg ut tidigare.
 
Sandra Sundin skrev:
Ska läsa igenom det och se.. Nej 7% är med uterummet inräknat. Dom hänvisar bara till att det inte kan anses vara en liten avvikelse..
Jag har sett rättsfall där 10% anses vara mindre avvikelse men uppåt 13-15% tycks alltid vara för stort. Dock är det lite olika från fall till fall beroende på hur stor tomten är, närhet till grannar osv. I ert specifika fall har det ju redan funnits en byggnad med samma mått så det kan inte anses vara en stor förändring i grannskapet avseende närhet till grannar osv. Det bör alltså vara rimligt att få igenom som en mindre avvikelse men det finns inga garantier om man bestämmer sig för att gå det spåret.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.