Det är klart att det finns en sådan bestämmelse. Men att ens tro att den skulle tillåta 2,5 cm på 1,5 meter vägg är väl ändå rätt befängt?
 
Men säg åt honom att han får rätta till taket och du inte tänker betala extra för detta. Ett tak ska ju för sjutton vara i våg. Man blir ju orolig hur allt övrigt är gjort om man fuskar med något så uppenbart. Har du kontrollerat så att väggarna är i lod? Är det inte det kommer det se ut som skit när ni sätter kakel. Lutande väggar kan inte plattsättaren fixa och det syns, jag lovar.
 
Jag sa till honom att han får fixa taket och han sa att han ska göra det.
Vi nämnde dock inget om pris, jag tar för givet att jag inte kommer få betala för det.

Kan de över huvud taget ta betalt för något extra vid fast pris utan att meddela detta innan?
 
Jag tänker om det inte var inskrivet att taket skulle riktas så kanske man får betala extra 1 eller 2 timmar för det...
En vägg som slår 1-2 cm från golv till tak är väl rätt vanligt och inget som stör jättemycket, men det beror också på plattstorlek och fogfärg
 
Man undrar ju.... var taket rakt från början? Om inte hade jag som hantverkare frågat kunden om det skulle rätas upp vid sänkning eller sänkas "as is". Om taket var rakt undrar man ju vad som hänt på vägen....
 
Taket var ej rakt från början, men det borde väl ändå göras rakt vid en sänkning!?

Är det naivt att ta detta för givet utan att skriva in det specifik i offerten? Man kan ju inte skriva in varenda liten jäkla grej i en offert.

Tillägg: Vilka här tycker det är rimligt att behöva betala extra för att få ett nersänkt tak rakt vid fastpris??
 
Redigerat:
Jag tycker det är en liiiiten aning osäkert om man kan kräva att taket skall rätas upp, det kan ju trots allt leda till extrakostnader. Dock borde ju varje hantverkare med självaktning meddela kunden detta antingen när man varit och tittat på jobbet (om man nu gjort det i förväg) eller när man påbörjar arbetet och upptäcker att det är snett. Även om man inte fattar att det är snett förrän arbetet är klart (hur man nu kan missa det under arbetets gång) borde man väl ÄNDÅ tala om för kunden att det blev som det blev för att taket var snett från början och ta en diskussion redan då, inte fan ska man själv behöva ta den kontakten. Dessutom, om nu taket är snett så får man väl sänka det ytterligare för att eliminera gliporna!
 
Beror på hur och hur mycket taket sänks. Tar man ner det 10-15 cm med plåtreglar så tror jag det går åt lika mycket jobb oavsett om det blir snett eller rakt.
Sänker man med ~40 mm och bara ett lager glespanel så tar det rätt lång tid, det kan jag själv konstatera efter höstens renoveranden.
 
Att en vägg skulle luta 1-2cm innan kakling skulle jag aldrig acceptera. Jag kan förstå kompromisser av byggtekniska skäl men att slarva bara för att det ska gå fort/enkelt förstår jag inte. Att betala extra för att få väggen eller taket rakt känns för mig väldigt främmande.
 
Renovering är alltid lite lurigt , speciellt om man ska sätta något efter något gammalt .
Tex gjort renoveringar i gammla sekelskiftshus och då är det ibland många centimetrar som diffar lite överallt .
 
Det där med sneda innertak känner man väl till, i gamla hus var det inte så noga, bara bara takpusten blev slät. Har ett gammalt putsat innertak som på 50talet blev klätt med treetex, då rätta dom upp det någorlunda. Nu ska jag ha på gips.Använder karmskruv för att väga av allt. Gissar att din snickare bara bankat på läkt utan att kolla om ngt behöver justeras. bifogar en bild på lite härlig takmisär :cool: IMG_6620.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
R
ja precis, jag tror de smackade på nya reglar och tog för givet att de gamla taket var rakt.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.