Vi råkade tappa vår säng på vårt golv under en mindre omflyttning i vårt hus och det blev en liten 1x2 cm skada i golvet, c:a 1 mm djupt. Golvet är en parkettimitation av vad som ser ut att vara bok eller rödbok (det är en plastskiva med en form av spånskiva under). Hur ska vi fixa denna skada? Vi snackade om att fylla det med något ifyllnadsmaterial (spackel eller plastspackel) i samma färg, men det krävs att det inte är poröst när det väl torkat. Skulle silicon eller något hårdare funka? Man vill ju inte förvärra skada ytterligare. Vill gärna åt den lilla rödaktiga färgbrytningen som resten av golvet har så att lagningen smälter in. Att dölja skadan med en matta är ingen idé, ej heller att riva upp halva golvet för att byta en planka. Snälla hjälp oss...

Tacksamma för svar // Ian och Lisa
 
Jag skulle fylla igen med epoxi (ett tvåkomponentslim).
Är det rätt färg nere i skadan? I så fall blir det ju bra med en genomskinlig epoxi, annars måste du först försöka få till rätt färg där nere i skadan.
 
Hej,

Ok, vad smart. Ja, färgen på skadan är den samma. Ytmaterialet blev liksom itryckt in i spånskivematerialet och från en vinkel ser man inte ens skadan medan det i släpljus från vårt fönster ser väldigt fult ut. Ska man blanda limmet innan man häller ner det, och hur ska man få en jämn yta på skadan och golvet? Ska man liksom spackla limmet eller kommer limmet att flyta in i och fylla ut skadan av sig självt?

Tack!

// Ian och Lisa
 
Amphibian skrev:
Ska man liksom spackla limmet eller kommer limmet att flyta in i och fylla ut skadan av sig självt?
Hm, nu blir jag osäker på om det är så bra idé att använda epoxylim. Det är nog lite för segt för att flyta ut. Och börjar du spackla och kladda med det så blir det bara långa trådar.

Kanske någon har ett bättre förslag?
 
Jo, jag tänkte också på dessa aspekter av epoxylim... Hmm, vad ska vi göra?
 
Hej

Vi hittade något som liknar spackel men man kan få det i vilket träslagsfärg man vill.
Vi har lyckats göra hack i både vår ekparkett och även i vårt boklaminat  :'( men det har blivit bra efter lagning  Som tur är så är det i vårt nuvarande hus inte i det som vi ska bygga  ;D. Är på jobbet nu men ska se vad det heter när jag kommer hem.

( Kanske är det som ni redan pratat om men man kanske är till någon hjälp ;)
 
Hade tyvärr slängt det så vet inte vad det hette. sorry
 
Aj aj aj, det låter ju som en grej som vi hade behövt. Någon annan som vet?
 
vattenbaserad golvlack att bara droppa i fördjupningen så att det avjämnas och sedan låta det torka ?
 
Faidros skrev:
Laga laminatgolv:
[länk]
Det låter ju som en jättebra idé... Vad händer då med spacklet när golvet rör på sig av klimatförändringar och sviktar av belastning?

Färgat smältvax är modellen. Smält och blanda till rätt kulör, smält ner i jacket, låt svalna/stelna, slipa ner till jämn nivå och efterpolera med smärgelduk.
Alternativt klarlack som inkognito föreslår.
 
Om skadan inte är allt för stor kan ni prova och droppa lite vatten i "hålet" och lägga en fuktig handuk/trasa över för att sen värma försiktigt med ett strykjärn, detta gör att trät reser sig, har själv lagat många parkettbucklor så.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.