Har ett f.d litet badrum där allt är rensat och alla rör från golvet är plomberade, enda som är kvar förutom ett litet el-element är rören där bl.a vattenmätaren sitter, de är inbyggda i en liten låda i hörnet så man slipper se dem.

Rummet har av tidigare ägaren använts som litet klädförråd men vi ville hitta på något med rummet och har nu sakta börjat experimentera med att måla osv och frågan som då dök upp var :

Då element i rummet är bortkastat utrymme och alla rör är plomberade vore det godkänt för en elektriker att slita bort elementet och istället montera ett eluttag? Eller blir det något hinder för att huvudledningen för vatten går genom rummet?

Sen bonusfråga, tips på vad man kan göra med ett så pass litet rum (ca 1,3m2)? För litet för att göra en walk in closet men vi vill gärna undvika att bara göra det till ett förråd (igen), rummet är rätt centralt i huset så känns bortkastat.
 
  • IMG_4124.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_4124.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
det är väl klart du kan montera ett uttag där. Bara för att det sitter en vattenmätare där så klassa det knappast som våtutrymme på det viset.
 
Det lär fortfarande vara ett våtutrymme men det utesluter inte ett uttag så länge det är jordat och att det finns en jordfelsbrytare i centralen. (finns det inte det så är det ypperligt tillfälle att installera en)
Det du behöver kolla är om det finns nolla framdraget till elementet eller om det är två faser och skyddsjord (alltså 400V). + att du måste byta till en belysningsgrupp i centralen.

Kanske bygga om till vinkällare ifall du har det intresset!?
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.