Har ett garage som används som förråd där jag vill hålla i alla fall några plusgrader på vintern och det lutar åt oljefyllda elradiatorer. Men det känns som jag kommer elda lite för kråkorna (eller maskarna) eftersom det är betongplatta som jag inte har en aning om hur konstruktionen är gjord under.
Jag inbillar mig att det i alla fall kan vara värt att lägga isolering på plattan för att inte elradiatorerna ska behöva jobba på högtryck hela vintern och att det kan löna sig att isolera. Eller?

Används som sagt inte för bilar utan det är ganska lätta saker som ska stå på golvet och jag söker en smidig och enkel lösning ;)
Vill slippa reglar och funderar på den här lösningen, från platta och uppåt:

1, Platonmatta/Fuktisolermatta https://www.byggmax.se/gjutning-och...g-av-husgrund/fuktisolermatta-p21201#ReadMore

2, Lägga cellplast 50mm direkt på mattan https://www.byggmax.se/isolering/cellplast/cellplast-s80-eps-p16405

3, OSB-skiva direkt på cellplasten https://www.byggmax.se/skivmaterial/byggskivor/plywood-och-osb/osb-skiva-p10096 alternativt golvspånskiva https://www.byggmax.se/skivmaterial/byggskivor/spanskivor/golvspanskiva-p1020

Klart!

Vad tror ni om det här, alltså ett sk flytande golv med skivorna direkt på cellplasten, och är 50mm cellplast lagom? Vill inte gärna bygga för högt för att det inte ska bli allt för lågt till taket när man är där inne o jobbar.
 
Du behöver hårdare cellplast än S80,typ XPS https://www.byggmax.se/isolering/cellplast/cellplast-xps200-p16475

Sedan är frågan om det alls lönar sig att isolera golvet. Värme stiger uppåt. Läckaget nedåt är väldigt litet jämfört med tak, väggar och ev fönster. Du får mer tillbaka på att isolera där om det inte redan är väldigt välisolerat.
 
pelle242 skrev:
Du behöver hårdare cellplast än S80,typ XPS [länk]

Sedan är frågan om det alls lönar sig att isolera golvet. Värme stiger uppåt. Läckaget nedåt är väldigt litet jämfört med tak, väggar och ev fönster. Du får mer tillbaka på att isolera där om det inte redan är väldigt välisolerat.

Herregud vilket skönt och bra svar, då kanske jag slipper den delen. Har själv funderat lite på hur stor nytta det gör, men det kanske inte spelar så stor roll för värmeförlusten då kanske :D

Taket och vägg är vanlig gipsskiva, plast/ångspärr, isoleringsskiva 120mm (eller om det möjligen var 145mm) och sedan yttervägg/tak. På taket ligger dessutom ett lager till 120mm isoleringsskiva löst med en presenning över sig.

Just nu är det inget, förutom 8 lysrör som möjligen ger lite, lite värme och det håller sig kring +9 som lägst enligt temp där inne. Ute är det samtidigt neråt -4 på nätterna och kring nollan här några dagar. Det kanske är ganska skapligt isolerat ändå så det bara är att slå på elradiatorerna snart. Funderar på att försöka hitta nån fläkt som går lagom sakta och rör runt luften, för den blir väldigt stillastående där inne, så värmen rörs omkring när elementen dras på.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.