Jag har köpt ganska många olika LED-lampor för att ersätta GU10, GU5.3 och G4 halogenlamporna hemma (vi har c:a 100) utan att lyckas. Jag har köpt på IKEA, på Clas Ohlson, på olika Kina-sajter etc, men hittar inte rätt. De har alla ett eller flera av dessa fel.
1. Ljustemperaturen är alldeles för kall. Trots utlovad 3000K visar de sig vara 7000+ K.
2. Inte RIKTIGT dimbara. Visst går de att dimma, men då flimrar de som galna. Jag är inte alls känslig för det, men jag har ändå svårt att vara i samma rum.
3. Flimmer även med full effekt.
Jag förstår att flimmereffekten delvis uppstår i samband med dimmern/trafon, men det går bra med vissa lampor men inte andra.

Från början hade jag hoppats på att hitta LED-lampor till riktigt bra pris (100 st blir stora pengar), men nu har det gått så långt att jag är glad bara jag hittar några som inte kostar en förmögenhet...

Vad säger ni - vilka är de bästa LED halogenlampsersättarna till vettigt pris?
  • * GU10 50 "halogen-watt"
  • * GU5.3 20 "halogen-watt"
  • * G4 20 "halogen-watt" (de finns nog inte tillräckligt korta LED-lampor, så hela spotarmaturen lär få bytas ut)


De ska vara dimbara och ha "normal" halogen färgtemperatur, c:a 3000K.
 
C
Det har kommit en ny variant av COB G4 LED om det är rundstrålande du är ute efter.
http://www.ebay.co.uk/itm/G4-1-5W-2...hash=item1c59a8a646:m:mpAw9lQ5iLP9QtP00y1MP1g
_57.JPG
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Bra pris och mycket bättre ljuskvalitet än andra varianter. Jag har dock inte testat att dimma mina. Tyvärr är de dock inte riktigt så ljusstarka som du önskar.
 
Tycker även att det finns ett fjärde fel som dimbara LED-lampor är behäftade med och det är att de har en otroligt ljus lägstanivå. När vanliga spottar glöder sådär gott så spottar ju LEDarna ur sig rena rama dagsljuset.
 
Jag har precis som TS bytt ut 16 GU10 halogenare till LED. Har köpt ikeas dimbara. Som det nämnd, ger det inte riktigt samma mjuka ljus som halogenen ger ifrån sig, samt att ljusnivån när den är som lägs är fortfarande ganska "skarp".

Men för att försöka lösa TS problem, så har jag gör mig att jag läst någonstans (är absolut inte säker) att flimmrandet kan bero på antingen dimmer eller trafo, då jag tyckte mig förstå att de finns de som endast klarar av halogen och av någon anledning inte stödjer LED.

Som sagt det kan mycket väl vara så att jag är ute och cyklar. Hoppas någon mer kunnig kan vertifiera om det är någon sanning i detta.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.