Jag letar efter ett larm som uppfyller följande krav.

- Trådlöst på 868 MHz.
- Går att konfigurera och övervaka via internet, utan inblandning av larmcentral.
- Rörelsesensor, magnetkontakt, brandvarnare, kamera, siren.
- Kan skicka SMS och ringa upp vid larm.
- Batteri i centralenheten, ifall strömmen går.

Inget krav men önskvärt.

- Kan ta in data från sensorer, tex termometer.
- Kan styra enheter, tex slå på lamporna om larmet går.
- Stödjer IP-kameror från tredje part.
- Möjlighet att koppla till larmcentral, om vi skulle ändra oss och inte vill övervaka larmet själva.

Det flesta larm jag tittat på verkar ha någon akilleshäl. Siemens/Vanderbilt SPC ser bra ut, men saknar trådlös manöverpanel. Visonic PowerMaster verkar man bara kunna få ut bilder om man går via en larmcentral. Risco Agility 3 kommer rätt nära, men kamerorna är dyra och stödjer endast rätt medioker VGA-upplösning. Osv.

Det hade varit trevligt om larmcentralen har stöd för diverse protokoll - Wifi, Bluetooth, Z-Wave etc - så att man tex kan slå på lamporna om larmet går. En acceptabel lösning är att centralen har programmerbara utgångar som kan trigga en Raspberry Pi eller Arduino.

Några förslag på lämpliga larm-/övervakningslösningar?
 
Agility 3? Rätt kass kamera dock. Men annars riktigt fint larm.
 
Av/på sensorer tex ett gränsvärde kan alla larm ta in, att läsa ett mätvärde vet jag ingen som kan utan att blanda in "smart hem" tex knx. Där har Ksenia larm med knx stöd och tempgivare inbyggt i inne och utesirener tex.

Om du delar upp anläggningen i larm och kameraövervakning blir det mer att välja på.

Angående trådlös map till spc, sätt upp en platta med app istället :)
 
Att använda en surfplatta som panel var en innovativ lösning jag inte hade tänkt på.

Intressant nog kostar en surfplatta bara en bråkdel av vad de flesta manöverpaneler kostar. Eller varför inte en GSM larmsändare som för det mesta går på 2500 kr eller mer, medan en smartphone med Android får man från 600 kr och en enklare mobiltelefon från sanslöst billiga 150 kr. Det känns som att larmföretagen har lite väl höga marginaler på deras produkter.

Någon som har erfarenhet av DSC Neo, Paradox, Jablotron, Bosch?
 
D
Ja, Paradox. Svarade om det i den andra tråden där du postade samma fråga. Skulle dock inte rekommendera surfplatta av flera skäl. Dels så har du risken att den tappar wifianslutning säg precis lämpligt när du ska slå in koden och sedan är de inte stabila för den delen heller. En trådad manöverpanel är absolut att föredra. Jag har lite olika alterantiv till mitt EVOHD. Antingen har jag REM3-fjärr med inbyggd knappsats, REM2 som man kan ha på när man jobbar i trägården och bara behöver öppna/stänga utan supersäkerhet, ACM12/R915 med bricka+kod för access till dörren. Paradox är dock inte ett billigt larm om man ska ha precis allt =)
 
Tack för svaret. Paradox ger intryck av att vara ett kompetent larm till ett stolt pris, precis som du skriver.

En bra app eller webinterface är viktigt för mig. Hur tycker du att Paradox fungerar? Något som är extra bra eller dåligt?

Det är också viktigt att kunna övervaka huset. Dels att bilder tas när larmet går, men också att utan orsak kunna logga in och se så att allt står rätt till där hemma. Kan du säga något om vad du tycker om kameran, HD77? Det ska vara en HD kamera, men vid larm så är tydligen filmen bara 360p plus jpeg-bilder av okänd upplösning. Hur bra bilder och film får man i ett mörkt rum?
 
D
Du kan antingen logga in direkt i webben med IP150 för att se status, larma på av/på mm. Här ställer du också in hur du ska bli kontaktad via email för olika events. Fungerar bra.
Sen har du iParadox som är appen för evo-system. Kostar en 50-lapp och kör den på Android. Stödjer inte push så den måste ligga aktiv i bakgrunden om man ska få statusmeddelanden vilket är största nackdelen. Däremot går det bra att styra larmet via den och se felmeddelanden.
Köper man HD77-kameror så kan man också använda Insight-appen, vilken loggar in till kamerorna. Så länge kamerorna är uppkopplade kan man använda appen för att se live eller inspelade klipp, larma på/av. Den stödjer push. Man kan få ett email med 10 bilder, 10sek klipp så fort HD77 detekterar.

Nackdelen är att apparna inte är utvecklade för att integrera funktionerna med varandra, så du kan t.ex. inte förbikoppla detektor i Insight eller du får inte push från övriga detektorer via Insight. Har inte testat SPC, men jag kan tänka mig att deras App är bättre ur denna synvinkel, men å andra sidan verkar de inte ha någon kameradetektor som fungerar som HD77 (vad jag kan se) utan du får självmant logga in för att se inbrottet medans det pågår.

HD77 bildkvalite är inte särskilt bra i jämförelse mot en riktig 3mpxl nätverkskamera. I ett helt mörkt rum lyser dock IR upp rätt bra faktiskt. Det går att se personer och allt fint, men i och med att det bara är 720p kan man inte räkna med att identifera personens ansikte om de typ inte är några meter framför kameran. Fördelen är ju att allt är integrerat i detektorn och den är faktiskt mycket bra med quadelement. Så avvägningen är ju om du vill ha superbra kvalite eller integration i larmet.
För mig är det viktigast att få bekräftelse direkt via detekorn när larmet går, och att det sköts automatiskt och då är HD77 bra.
Du kommer däremot få betydligt bättre bildkvalite med andra nätverkskameror, men då får du förlita dig på ett annat system. Det går ju t.ex. att få larm via mjukvara eller att du logga in via NAS t.ex. när riktiga larmet går. Alternativt trigga en vanlig nätverkskamera via I/O-alarm som kopplas till larmets PGM-utgång.
 
Redigerat:
Tack för informationen. Du var allt morgonpigg. :) Det är alltid bra att få input från någon som äger och har bekantat sig med enheterna.
 
Vad är det för skillnad på Paradox Evo 192 och Paradox Evo HD? Är det möjligtvis kopplingen till internet?

Kan man använda brandvarnarna som siren? Jag gör mig inga illusioner att en högljudd siren skrämmer bort tjuvar, men om det börjar pipa i huset så vet de att larmet gått och någon är på väg, och det begränsar tiden för inbrottet.

Paradox har ett par olika serier, Digiplex, Spectra och Dagellan. Stödjer de samma trådlösa protokoll, eller har varje serie sina egna sensorer?
 
D
EVO192 är en äldre panel. Ska du ha HD77 måste du köpa EVOHD som är den senaste panelen. Finns ingen anledning att köpa EVO192 idag då de kostar ungefär lika mkt på ebay.
Det finns en produktkatalog CATA2015-G2K.pdf som är någorlunda uppdaterad där du kan kolla vad som passar med vad.
RTX3 möjliggör att man kan ansluta Magellantillbehör, men man måste kolla i CATA2015-G2K.pdf exakt vad som stödjs. Magellan-panelen är om man bara ska ha trådlöst, och Spectra minns jag inte vad det är bra för, inget för konsumeter tror jag.
Har 10-tal trådlösa brandvarnare, men vet faktiskt inte om det går att använda dem som du tänkt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.