Har sedan ca ett år tillbaka ett skymningsrelä som jag aldrig fått att göra som jag vill.
Just när det ligger på gränsen i ljus så tänds och släcks det flera gånger inom samma minut. Har inte hittat hur man ställer in intervallet mellan tänd och släck. För i min värld behövs det ju lite skillnad mellan dessa två.
I manualen står det bara att den ska placeras så att den inte störs av ljuskällor eller billyktor vilket denna inte gör.
 
S
Testa att ställa den i andra läget efter du ställd in den.
 
Andra läget??
Enligt Nexas hemsida ställer man in ljusstyrkan med startknappen intryckt i 3 sekunder och ställer den sedan på rätt plats inom 20 sekunder,
Innuti finns en brytare med 2 lägen som är Learn och Dlt. Har för mig att dessa är för att välja om man ska lära en ny mottagaer eller ta bort en. Men här kan jag ha fel. (uruselt att jag inte hittar till manualerna utan bara en kort FAQ på Nexas hemsida.
Sedan finns det ett vred med antal timmar. Och i detta läge håller den sig tänd längre gissar jag men då vet jag inte hur jag tänder efter dessa X timmar och den ska slockna när det blir ljust.
 
Detta är tydligen ett vanligt bekymmer med Nexas skymningsrelä efter vad jag läst bland kommentarerna på bl.a Clas Ohlson där det säljs : http://www.clasohlson.com/se/Trådlöst-skymningsrelä-Nexa-LBST-604/36-4617

Jag har ett enklare Tellstick Net system hemma och söker också 433mhz skymningsrelä men avskräcktes från Nexas p.g.a alla dåliga recensioner, har för närvarande schemalagt efter sol up / ner istället som stöds av Tellstick men det är långt ifrån optimalt.
 
Hade samma problem som dig innan, men la in en händelse i Telldus Live att den inte fick slå av under ett visst tidsintervall, t ex mellan 15-03 räckte här nere i söder :)

På så sätt kan den inte skicka en släcksignal mellan dom tiderna, så slipper du blinkandet!
 
A
Min kan också bete sig lite sådär ibland. Men efter att jag tog bort ett träd som skymde blev det mycket bättre. Är den placerad på en "öppen" plats så att den inte störs av vajande träd, rörliga skuggor m.m.?
 
Hmm känns som att detta inte kommer att fungera som jag vill. :(
Till ochmed Clas i sjöns billiga för deras LED slingor funkar mycke bättre.
Har provat massor av placeringar bla långt in i huset där inga skuggor når och i söderfönster utan träd utanför men molnen kommer ju och går och då blinkar det vid varje moln.
Trodde det va jag som gjort något fel. Kanske ska skriva en sväng till Nexa och fråga hur stort skillnade det är mellan på och avslag.
 
Tycker det låter som en undermålig produkt. Du kan ju reklamera den om du inte är nöjd.
 
Har nu sänt in en fråga enligt nedan till deras support. Får se om och vad de svarar.
Hej
Har problem med att mitt skymningsrelä har svårt att bestämma sig om det ska vara tänt eller släckt när det ljusnar eller mörknar. Den sitter långt ifrån de lampor den styr och inga bilar eller så som stör.
Går det att ställa in en fördröjning eller större skillnad mellan tänd och släck?
 
S
snuttjulle skrev:
Andra läget??
Enligt Nexas hemsida ställer man in ljusstyrkan med startknappen intryckt i 3 sekunder och ställer den sedan på rätt plats inom 20 sekunder,
Innuti finns en brytare med 2 lägen som är Learn och Dlt. Har för mig att dessa är för att välja om man ska lära en ny mottagaer eller ta bort en. Men här kan jag ha fel. (uruselt att jag inte hittar till manualerna utan bara en kort FAQ på Nexas hemsida.
Sedan finns det ett vred med antal timmar. Och i detta läge håller den sig tänd längre gissar jag men då vet jag inte hur jag tänder efter dessa X timmar och den ska slockna när det blir ljust.
Det kommer inte blinka om du ställer in timerfunktionen.
Jag har programmerat Nexa-fjärrkontrollen för att tända och släcka manuellt. Alltså den som följer med uttagen och det går att koppla flera uttag till varja knapp.

För övrigt intressant vad Nexa svarar.
 
Beklagligt dåligt svar från Nexa.

"Hej,
Det går inte att ställa in någon fördröjning eller ändra skillnaden mellan av och på tyvärr."

Svarade med att jag då kommer få leta reda på en bättre fungerande produkt typ.
Att tända och släcka med fjärr vet jag inte om det hjälper.
Vill kunna tända lamporna på vanlig knapp när vi går upp på morgonen men de ska inte lysa när det senare blir ljust. Sedan när det mörknar ska de tändas för att senare ska vi släcka vid sängdags. Tända med fjärr på morgonen hjälper ju inte då den då kommer börja hoppa när det ljusnar eller?
 
Väldigt dåligt svar från nexa, jag har haft flera nexa skymningssensorer i 4-5 år de fungerar klockrent !! Det problem du har beror på att sensorn sitter så den påverkas av det ljus den tänder (eller annat ljus/reflex).
I övrigt så är väl kanske inte nexas system det mest pålitliga, mottagare som tappar parningen är ju rätt vanligt, just skymningssensorerna är väl de enda nexagrejor jag inte haft problem med.
Idag skulle jag nog satsa på z-wave som ju har tvåvägskommunikation inte bara dum envägssignal som inte kollar om nått hänt i andra änden.
 
Ledsen sam-o men att det skulle vara blänk eller att den störs av de lampor den tänder tror jag inte på.
Har haft sensorn i annat rum än lamporna och de blinkar friskt de gånger det är mulet ute och inget direktljus men självklart ändring i ljusstyrka då molnen rör sig. Och detta vill inte jag ha. Vill man ha detta även som ett sett att förvilla tjuvar vill man inte att det blinkar av och till vid skymmning eller när det ljusnar på förmiddagen. Finns ju ingen som springer och tänder/släcker flera gånger inom några minuter.
 
Konstigt, måste vara något fel på den du har, jag har två stycken i drift sen fyra år tillbaka och det du beskriver har inträffat en enda gång till jul när jag hängde upp en ljusslinga som den styrde lite väl nära sensorn, mina sensorer sitter iofs ute och använder inte timern eftersom de styr utebelysning, två för att det är på varsin sida om huset, och använder inte den inbyggda timern utan belysningen är på dygnets mörka timmar.
Jag har också justerat in en egen ljusnivå när de tänder som är något mörkare än orginalinställningen.
Batterierna har lång livslängd, bytte batterier i den första gången på fyra år i förra helgen, inte beroende på att de var slut utan att jag fick ta ner den och öppna den för att programmera en mottagare som tappat koden och bytte batterier när jag ändå öppnade den för de borde ju rimligtvis snart vara slut om de suttit där i fyra år.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.