Moving
Det var en massa is kvar och fisken var mjuk, men fryst fisk håller sig ju flera dygn i kylskåp, så det kan väl knappast ha blivit botulinum, det är väl bara i värme?

En dubbel fullfrys och en liten.

Vad ska sparas eller ev. slängas?
 
  • Gilla
rocking_ghost
  • Laddar…
Moving
Det är ju inte farligt att frysa in igen men en del kan bli konstigt oätbart.

Kan knappast ha varit rumsvärme med is på väggar och galler så det bör varit ganska kallt, upptäckte pöl på golvet.
 
Botulism dyker inte upp av sig själv, så maten måste ha kommit i kontakt med jord om det ska hända.

Jag skulle frysa om allt som var hyfsat fryst och sedan ge djuren fisken osv som tinat.
 
Titta och lukta. Det mesta lär ha försämrats och du bör för kvalitetens skull inte spara det länge till men det blir som du är inne på inte farligt på två dagar i några få plusgrader. I värsta fall äckligt. Har du skaldjur är det kanske bäst att slänga dem.
 
Moving
MissAnpassad skrev:
Botulism dyker inte upp av sig själv, så maten måste ha kommit i kontakt med jord om det ska hända.

Jag skulle frysa om allt som var hyfsat fryst och sedan ge djuren fisken osv som tinat.
Det är fryst fisk från början
 
Kyltinat helt enkelt- ofarligt, lukta smaka..
 
  • Gilla
Moving
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.