Hej!

Vi har tänkt bygga ett egenritat hus i putsad lättbetong. Jag utgåt väl från att snickartimmarna blir mindre eftersom det är murare som kommer mura upp stommen eller vad man säger. Men sen finns det ju ändå en hel del kvar att göra. Så hur många timmar för en snickare tror ni man får räkna med? Exkl grund, vvs, el, yt/tätskickt och så så klart.



Ms
 
Hej

baserat på frågan så får du ett bra svar, 40 timmar om det är ett litet hus utan detaljer men en dörr och pulpettak med råspont och papp. c:a 5kvm.
och runt 700 - 900 timmar om det är stort hus med mycket fönster, flera dörrar och stort tak med betongpannor. massor med innerväggar (ej murade) hyffsat med detaljer som kök, trappa, lister, c:a 180 kvm.
 
  • Gilla
SueCia och 1 till
  • Laddar…
Så ni ska mura stommen och ni undrar hur många timmar snickarn har? Fine
Hur stort är huset?
Platsbygger ni takstolarna? Beställer ni dem? Hur klär ni taket?
Ska ni mura innerväggarna och sen putsa dem? Ska ni gipsa innerväggarna? Enkelgips? Osb i botten? Fönster? Dörrar? Kök? Platsbyggt? Innertak? Hur långt är ett snöre?
Visst brukar en riktig snickare göra grunder men El och VVS är nog bäst att certifierad personal gör och eventuellt tätskikt ... tätskikt? I Badrummet? Det är nog bäst om plattsättarn gör

Hur många timmar en snickare har i ert stenhus beror helt på vad han ska göra och hur stort huset är
 
  • Gilla
RoBo
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.