Hej!

Vi överväger att drastiskt förändra vår tomt. Vi har en stor sluttningstomt (1900kvm och kanske runt 6m höjdskillnad i det aktuella området) och skulle vilja få en platt grässmatta och kunna köra upp med fordon till husets nivå på tomten. Idag parkerar man i bottennivå så att säga, och därifrån är det trappor som gäller. Huset är byggt på 30-talet och stödmurar finns i både gatsten och sprängsten.

Vi tittade tidigare på att bara bygga en ramp (för gående) på en annan plats på tomten men det skulle kosta så pass mycket (fick offert på ca 340tkr vilket inte var aktuellt för en ramp) att det känns bättre att fundera på ett omtag på hela tomten, i princip.

Vi skulle vilja anlita en arkitekt som kommer och tittar på tomten och tar fram förslag utifrån olika budgetar på lösningar som det rimligtvis även ges bygg- och marklov för.

Tips på arkitekter som är lämpliga för dylika utmaningar?

Tack på förhand!
 
Hemmakatten
Förutom en "vanlig" arkitekt så kan en landskapsarkitekt också vara lämplig.

Tycker ni gör helt rätt i att anlita arkitekt. Det kommer att kosta en del, men det har ni igen. Och själva markarbetena kostar ju en bra slant som ni inte vill ska göras förgäves eller till ett mindre bra resultat. En bra arkitekt ger inte bara lösningar utan också ett arbete utöver förväntan och ett mervärde.

Med all säkerhet kommer er fastighet att öka i värde när det både finns körbar väg upp till huset och gräsmatta.
 
Redigerat:
  • Gilla
stefancrs
  • Laddar…
Ja absolut! Landskapsarkitekt kan passa alldeles utmärkt. Det som känns lite lurigt är ju att det är en redan anlagd sluttningstomt, med ett fint gammalt hus som ska stå där det står, i ett befintligt villaområde.

Därför skulle vi vilja ha tips om arkitekter som är vana vid sådana jobb :)

/Stefan
 
Hemmakatten
Tyvärr har jag inga förslag på person. Det vi gjorde första gången vi anlitade arkitekt var att titta på olika arkitekters hemsidor och deras tidigare arbete. Då hittar man någon som har gjort arbeten med den typen av hus eller en stil man gillar eller som t.ex. har arbetat med äldre trädgårdar,
 
  • Gilla
stefancrs
  • Laddar…
Någon annan som har förslag på lämplig arkitekt som kan det här med höga, hållfasta murar och tomtplanering?

God jul!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.