tror att många av de större byggföretagen (typ Skanska) har sådant.
 
Jag vet at Myresjöhus bygger vågrätt delade tvåfamiljshus i et tomtområde dom köpt på Hammarö utanför Karlstad. Finns dock inte i deras katalog.

Mvh hanneli
 
Jag skulle också gärna få svar på vem som bygger parhus.
 
Vi funderar också på att bygga ett parhus (med plats för mormor i den andra halvan!). Jag utgår från att alla flexibla hustillverkare även kan bygga ett parhus! D v s de som ger kunden möjlighet att själv påverka planlösningen och även storlek och utseende på huset. Självklart får man då göra planlösningen själv (säkert med hjälp från hustillverkaren om man vill), men det är ju bara roligt  ;D.
 
Fråga Forsgrens timmerhus. Dom har även fALUHUS.
 
De flesta volym- och blocktillverkande husfabriker kan med lätthet plocka fram flerbostadhus om så efterfrågas.  Här har jag dock hittat tre som i full skala och mycket medvetet siktar uteslutande på prefab flerbostadshus -

HSB:s HUSFABRIK i Norrland är något av specialist på flera våningar höga trähus och småstugor.  Tanken är att storskalig produktion av standardiserade volymer ska passa in i ett flexibelt utbud för compact living.  Det ekonomiska utfallet blev dock icke samma massiva succé som HSB hoppades när man köpte fabriken i Norrland.  Bland annat i Ribby utanför Stlm marknadsför HSB just nu sådana här bostäder.

http://www.hsb.se/hsb/jsp/polopoly.jsp?d=22868&a=66971

BOKLOK:  Skanska och IKEA driver tillsammans ett koncept, baserat på gruppbyggda villor, småhus och lägenheter.  Kvaliteten verkar vara genomgående av hög klass, och priset är i likhet med IKEA inte helt i bottenklass.  Man samarbetar med markägare.  Men jag är osäker på om man säljer husen rakt av.  

http://www.boklok.com/

I Arlöv utanför Malmö huserar FB Engineering.  Man tillverkar lägenhetsmoduler på löpande band.  Modulerna (av containerformat) har stomme av stål.  De forslas till byggplatsen, där man platsbyggt en stommer i vilken modulerna lastas in, ungefär som på hyllor.  Slutresultatet verkar riktigt trovärdigt.  Men kostnaderna vet jag ingenting om.

http://www.openhouse.se/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.