Vad gäller när man köper ett nyckelfärdigt hus, borde man inte kunna förutsätta att huset är städat när man kommer och hämtar nyckeln och ska flytta in?
Köper man en bostadsrätt eller flyttar till hyresrätt är det ju en självklarhet att bostaden är städad!
 
Står det i avtalet att byggstädning ingår så menas det med att det är så städat som det blir när man sopar av ytor och slänger löst skräp.

Vill man ha inflyttningsstädat så kallas det för slutstädning och då läggs självklart denna kostnad till vid tecknandet av husköpet.
Det finns ju inget hinder mot att ni själva anlitar en städfirma som städar huset innan ni flyttar in. På det ena eller andra sättet så innebär det ju trots allt att ni antingen får betala för städningen eller göra den själv.
 
Det var snyggt och fräscht när jag flyttade in men alltså inte slutstädat. Kan vara intressant för er som flyttar in i ett 'stenhus' - där fordrades att man 'vippade' väggarna då väldigt mycket damm satt kvar. Detta märkte jag först efter ett par dagar efter att halsen satte igen sig :surprised:. Ett gott råd är således att gå över samtliga ytor innan man baxar in möbler etc. De här neonfärgade vipporna gjorde stor succée.
 
Vi fick det så kallat "byggstädat" när vi flyttade in, dvs allt löst bråte var bortplockat invändigt som utvändigt. Åkte dit någon dag innan inflytt och damsög hela huset, golv, väggar och tak. En rejäl invigning av den nya centraldammsugaren.

/Gojan
 
Jag blev överraskad då jag trodde byggstädning innebar att man städade helt rent efter bygget. Men tydligen var det inte så utan man måste också beställa en flyttstädning om man ska flytta in i huset också:@. På byggstädning såg jag detta förklarat idag och det skulle jag gärna ha sett innan jag tänkt att flytta in.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.