Har länge letat larm, läst lite på forum men blir förvirrad av alla begrepp. Flera ggr sugen att bara ta verisure el vad de heter just pga enkelheten, de kommer hem o fixar allt, klart. Dock läst lite dåliga kommentarer från dem o tvekat.

Idag kom detta test
http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.637625/test-hemlarm/sida/1/inledning-hemlarm

Kommentarer/erfarenheter motses gärna.
 
D
Tycker du ska börja med att ställa upp vilka krav du har.
Du har ju redan skrivit att du känner dig förvirrad och då är det kanske bättre att låta en larminstallatör montera larmet.
Går det bra att man drar sladdar eller ska det vara trådlöst?
Ska larmet vara uppkopplat så du kan få meddelande eller uppringd till t.ex. mobilen?
Ska du ha kamera i larmet?
Behöver du väktartjänst?

Fördelen med Verisure etc är att allt är klart och det kräver minimalt med tankekraft, men å andra sidan är det dyra månadskostnader och dyrt att utöka. Larmen är i princip alltid trådlösa och det innebär att det finns risk för att larmet störs ut av professionella tjuvar.
Ingen av larmen i testen ovan kan nog titulera sig Sveriges bästa hemlarm, men de betyder ju inte att de inte fyller någon funktion alls.
Vill du ha ett riktigt bra larm och känna dig trygg att det är installerat korrekt ska du anlita en auktoriserad larminstallatör istället som använder sig av seriösa larmtillverkare som t.ex. Siemens eller Paradox. Det är betydligt dyrare i och med att du betalar för både arbete och material, men kan betala sig i längden om tänkt ha larmet i många år.
 
  • Gilla
ginko
  • Laddar…
Bra poänger, tack för ditt svar! ska kika på siemens och paradox också.

mvh
 
Det där testet som påstår att de valt ut de hetaste leverantörerna är jag tveksam till. känner bara till en av dem sedan innan? Var är Securitas, Securitas direct, Verisure, etc...
 
"Ett kriterium har varit att det ska gå att installera själv, varför aktörer som enbart levererar larm med professionella installatörer inte finns med" står det i artikeln.
 
Ok, securitas installerar man själv och de är väl störst?
 
D
gusvo085 skrev:
Ok, securitas installerar man själv och de är väl störst?
Ja, men det är PC för alla som testar. Kommersiella tidningar är ju inte synonymt med den absoluta sanningen. De var väl de larmen de fick tag på till testen utan att betala.
 
  • Gilla
Mr9 och 1 till
  • Laddar…
Det var den sämsta test jag någonsin sett..
 
  • Gilla
hsd
  • Laddar…
BigR
Ja det var då inget test av själva larmen.
 
Att kalla det en test av "Sveriges bästa hemlarm" och sen ha med larm som använder sig av 400MhZ bandet är ju ett skämt. Dessutom slås visa av dessa larm helt ut om det är strömavbrott vilket en tjuv lätt ordnar..
Men säkert lurar det någon som tror att man få samma sak för några hundra spänn jämfört med ett larm som kostar 7000 och uppåt..
 
Haha. Underbart "test"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.