Håller med både ThomasLindgren och Gnagaren m.fl, även om jag är neutral till båda deras märkesval som säkert är ok som väl fungerande kök till en rimlig budget.
= Alla köksleverantörer brukar bjuda på en timme eller så med en kunnig och erfaren planerare med ritprogram. När vi byggde nytt kök i stugan blev det på Fredells i Stockholm/Sickla och med deras hjälp fick vi utan extra kostnad till ett riktigt bra litet kök med en planlösning som vi själva inte alls hade tänkt på, till en rimlig peng, blev ett Myresjökök just den gången, men kunde lika gärna ha blivit nåt annat. Vi hade varit runt på massa olika ställen och tittat innan, men det var inte förrän vi fick en riktigt ritning och hjälp som det blev bra och tydligt vad vi ville ha.

Poängen är att de gör ju detta gratis, så be dem ta fram en offert på alla ingående delar, och en skiss som visar hur det kunde se ut - och fixa några olika alternativ att fundera och prata ihop er utifrån. Välj sedan det ni kan komma överens om - eller plocka de bästa idéerna från flera och be någon av dem rita ihop ert eget!

Annars kan man också åka till visningshus, t ex på Nybygget på Arlanda, och titta på just köken för att få inspiration - vi förälskade oss i Vedumköket som Mjöbäcks-villan monterat in i sitt visningshus där, tog foton och kommer nu försöka göra något liknande själva i vårt kommande hus. Det ingår massa tid med en köks- och badrumsplanerare i priset.
 
Redigerat:
  • Gilla
Gnagare i Bajenhöjden
  • Laddar…
R
Hej! Så här ett par månader senare, hur har det gått för er med köket? Hoppas ni kommit framåt :) Kul också att läsa alla forumisters tankar och förslag, tack för det!

Och god fortsättning! /Rose-Marie
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.