"Vi vill bygga hus men hittar inte några tomter, om vi annonserar själva och hittar en tomt. Kan vi då ge en hustillverkare i uppdrag att bygga ett av sina hus på tomten? (Alltså även göra i ordning tomten.)"

Jajjamen

"Eller ska vi efterfråga en tomt i det område vi är intresserade av direkt till hustillverkaren?"

Gör det också ;)
Vet ni redan vilken hustillverkare ni vill ha?? Många tillverkare har egna tomtbanker på sina sajter, och en del möjlighet att anmäla löpande info om tomter de rekvirerar





 
jockis skrev:
En del hustillverkare ger fasta priser på byggen, är det en "myt" eller inte?
Det är inte en "myt" på det sättet att om du väljer en hustillverkare som leverar hus på totalentreprenad (nyckelfärdigt), så har huset en fast pris i standardutförande. Det som sedan tillkommer denna fasta pris är bla. tomt, bygglov, lagfart, evt markundersökning, markarbeten, anknytning VA och el, alla tillval ni evt gör utöver standard samt trädgård, garage och oftast utvändig målning osv. Observera ochså att olika hustillverkare har olik "standard".

mvh hanneli
 
Om du går in på alltombostad.se så kan du hitta din tomt och göra en kalkyl förfrågan till en hustillverkare/säljare då får du med totalkostanden, för alla avgifter kring fastigeheten..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.