Ja rensfjäder är väldigt 1900-tal men en billig lösning som kanske kan lösa upp problemet lite iaf :) Att han kan ta bort vattenlåset är jag med på men mer än så kan han alltid försöka med då det är silikonat till vansinne mot golvet.

Tejpningen är inte i badrummet utan på avloppsröret från badrummet som går inne i pannrummet. För att förklara så bra som möjligt så går toalettutloppet snett ut i väggen bakom stolen, handfatet går rakt ner i golvet och har sedan en 90° böj riktad bakåt. Där går både toalett och handfat in i gjutjärnsröret som ligger fritt bakom väggen ute på kattvinden. Efter att de gått in i gjutjärnsröret så går detta in under golvet där även duschen ansluter. Sedan är det en 90° böj rakt ner genom taket i pannrummet uppföljt av en till 90° böj och på det röret som kommer efter den böjen är det tejpat.

Väldigt slarvigt gjort men det håller tätt. Det ironiska är att efter den läckande biten är det plaströr ca 3 meter för att sedan övergå till gjutjärn igen.

Angående dags att byta ledningarna/rören så instämmer jag helt och det är även tanken. Men då en badrumsrenovering inte är helt gratis så får det duga i ett halvår tills vi gör vid och då ska allt var gjutjärn och 90°-böjar, brist på avluftning, vattenrör etc. återgärdas ner till rensluckan i pannrummet. Resterande avlopp byts ut i samband med att köket renoveras, vilket är tänkt att ske inom 2 år :)

Så det finns en plan och vi har varit medvetna om att avloppet behöver återgärdas, bara inte att det skulle ske så snart inpå inflytt.
 
Pröva att hälla i YES diskmedel,typ en halv flaska.Låt det verka några timmar och häll sen i kokhett vatten.Har funkat för mej och många bekanta.
 
Får testa det! :)

Det önskades en bild på den fina MacGyver lösningen också!

20151008_175312.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Kan tilläggas att det inte är vi som gjort detta, men vi var medvetna om det vid köp och accepterade det då vi fick såpass bra pris som vi fick det för.

Idioti? Kanske :)
 
  • Gilla
mexitegel
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.