Grannens garage är i princip byggt i tomtgräns, runt 20m långt. Det handlar om kanske 50cm mellan fasad och tomtgräns, så takutsprånget håller sig på hans sida gränsen. Kanske att hängrännorna är inne på vår sida.

Nu funderar vi på att bygga en spaljé för lite klätterrosor för att få lite vackrare att titta på än en garagefasad. Vi tänkte sätta den en bit in på vår tomt så grannen har en chans att underhålla fasaden, och så inte vår växtlighet skadar den.

Vad tycker byggahus är lämpligt avstånd? Det blir hans 50 cm + X cm in på vår tomt. Tänkte man kanske vill ha möjlighet att köra en gräsklippare emellan. Jag skulle vilja få ett hum om vad andra tycker är lämpligt avstånd innan jag eventuellt pratar med grannen.
 
peternicklas
Du bör ha ett avstånd mellan spaljen och grannens tomtgräns som är så stor att du obehindrat kan röra dig på "utsidan" av spaljen.
 
50cm är väl kanske lagom då, alltså 100cm till garageväggen. Då har ni båda utrymme om ni behöver göra något där inne
 
  • Gilla
twoody
  • Laddar…
Tack för feedback!

Det lutar nog åt att vi sätter den lite mer än 50cm in på vår tomt eftersom det som kommer klättra i spaljén äter lite av utrymmet. Vi försöker sätta den så man har 1m efter att växterna har vuxit upp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.