Svar 1

Vi har det för mörkt i nedre delen av huset. Det funkar sommartid men nu i höstrusket kan det vara bra att få både ljus och roliga stunder med mobilstyrd effektbelysning. Dessutom är min dotter fortfarande så liten att hon tror att pappa kan trolla. Om han har en dimbar effektbelysning vill säga!
 
1. 7,5 W

Ärligt talat, belysning är nåt av det svåraste i inredning. Hitta rätt lampa och rätt ljussättning kräver både kunskap och tid. Med dessa lampor kan vi förändra belysningen efter humör, årstider, stämning och behov. Kan det bli bättre?
 
Svarsalternativ 1.

Vi har i 20 års tid bott i ett 70-talshus med gulbrunt furutak, gulbruna furumöbler och mörkröda heltäckningsmattor som svalde alla försök till bra belysning. Nu har vi flyttat till ett nyare hus med vita tak, mestadels vita väggar och nya vita möbler.
Det är nu det verkligen skulle vara kul att på ett enkelt sätt variera färgsättning efter humör, nu när bra förutsättningarna finns.
 
D09
Svar 1

En medlem här på forumet inspererade mig med utformningen av sitt kök

Dvs hur det presenteras vid nyttjande samt när det inte används.

Mitt kök är vitt, sterilt och vilket är ok när man jobbar där.

Men saknar den där känslan som jag tror färgad belysning skulle kunna bidra med när man är klar med käket och ska sitta tillsammans på fredagkvällen :)

Har öppen planlösning i nästintill hela bottenvåningen samt öppet från loftet ner mot köket så det är central plats


image.jpg

image.jpg
 
Svar 1
Med en trött tonåring som är så svår att få upp skulle en sån här belysning passa perfekt . Koppla till larmet på telefonen och så blinkar det med musiken . Sen skulle hon tycka det vara snyggt med ny belysning i hennes nyrenoverade rum.
Att också kunna styra med timer är perfekt när man åker bort , så man kan hålla tjuvar borta .
 
Svar: 1

Jag skulle ha dessa i vårt pingisrum.
Tänkte att jag då kan ändra ljuset så att man ser vilken sida som leder.
 
Svar: 1

Det är dåligt med belysning i gillestugan i källaren och lite mer party-belysning hade varit kalas bra!
 
Fredag, och därmed stora tävlingsdagen här på Byggahus.se Stort grattis säger vi denna veckan till Pytt som tar hem fyra RGB-set från i-Home! :D

Motivering: Dessa skulle jag placera i allrummet på ovanvåningen när vårt nya hus kommer. Detta blir då musikhörnan, där sambon kan kräma på med elgitarren, jag med trummorna och lamporna lyser i takt med musiken!
Den smarta styrningen via app innebär sedan att rummet kan ändra syfte när vi eventuellt utökar familjen, eller bara hittar något annat roligt intresse.
 
  • Gilla
Förnyelsenu och 2 till
  • Laddar…
Åh, hurra! Vad glada vi blir! Tack! :D Det här kommer bli grymt, ännu en anledning att längta som attan till husets ankomst! :D
 
  • Gilla
D09
  • Laddar…
Svarsalternativ 1. 7,5

Lamporna skulle placeras i våra små döttrars sovrum. De har precis fått ett eget sovrum och har den något skumma vanan att inte kunna somna om det inte är mörkt men sedan vara extremt mörkrädda när de vaknar och det faktiskt är mörkt .Nattlampa räcker inte.

Verkligt scenario några gånger varje natt: Nattlampan är för vek och de vill ha tänt i taket. Men vi kan ju inte ha tänt i taket hela nätterna för då kan ju inte vi sova heller då det lyser in till oss och jag absolut inte vill ha några dörrar stängda då jag är en riktig hönsmamma...
Någon av dem vaknar och jag (med extremt lågt blodtryck sprätter upp ur sängen, det svartnar för ögonen men jag vet att jag iallafall (i bästa fall) brukar hinna ungefär till dörrposten så jag kan ta stöd ett litet tag innan jag fortsätter tjurrusningen mot andra änden av övervåningen (ägarna innan oss hade en lite annan syn på vad planerad planlösning innebär). Rusar med andan in i halsen hos småttingarna och ena sitter med stooora vettskrämda ögon och viskar, "tänd lampan mamma", (nattlampan är redan tänd). Tänder lampan och lilla ler lägger sig ner och somnar om nu när det är tänt.
Vi skulle alltså sätta lamporna i småttingarnas rum för att kunna styra ljuset inifrån oss så fort vi hör att de vaknar till. Detta skulle vara en kvalitetshöjande åtgärd åt nästan hela familjen (utom maken som kan sova genom ett kärnvapenkrig).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.