image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Så här ser golvet ut i en lokal på jobbet. Det har en längre tid varit problem med lukt/dålig luft och man tog upp titthålet på bilden. Tidigare har det legat golvtiljor men det byttes för 12-13 år sen. Det finns källare under delar av lokalen.
En lösning på lukten var att foga tätt vid golvlisterna!? Det fanns tidigare nån form av kattglugg i grunden men de sattes tydligen igen för några år sedan. Till saken hör att fönstren i lokalen är bytta till täta och ljuddämpande nya.

Hur löser man problemet? Tjäran kommer väl att fortsätta förångas och lukten kvarstå?
 
Mikael_L
Jag kan inte avgöra något utifrån bilden.

Vad är det svarta, mögel, ruttet, tjära, färg?


Är det ett golv till ovanpå teglet? Hur är det konstruerat?
 
Ser ut som blöta träkubbar....är det så?
 
Det är torra träkubbar bestrukna med tjära alternativt lagda på ett tjärat golv. För mig är det en okänd metod som underlag till ett trägolv (gammal tekniksal på skolan, även slöjdsalen kan ha detta underlag). Inget mögel, inget tegel, ingen fukt. Ovanlig metod? Jo, nog verkar det så...

Lukten kommer rimligtvis från tjäran, men slöjdsalen har inte det problemet. De har iofs mycket bättre ventilation genom olika utsug.
 
Komm lukten när fönstrena byttes så är orsaken troligen den att det tidigare komm in tillräckligt med luft från fönstrena men nu när dom är täta så måste luften komma från något annat ställe. Tex. Från källaren och då kan den ha med sig lukt därifrån.
 
Det låter troligt, nu pratas det om att borra underifrån. Under tiden går ozonaggregat men lokalen kan inte användas i nuläget :/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.