Hej, ska sätta klinkers och vill dra ner vattentempen i krets 2 till max 20 grader. Det är inte helt självförklarande hur man gör. Verkar som att mkt av instruktionerna och inställningarna utgår från "hur varmt man vill ha i rummet".
Behöver verkligen hjälp.
Har en IVT Greenline HE.

Tacksam för förslag
 
Kan det vara 10-15 graders skillnad mellan krets 1 radiatorer och krets 2 golvvärme? Fixar pumpen det? Jag har ställt värmekurvan att den ska ligga på 20 grader vid rådande utetemp, ändå trycker den in 31,1 i krets 2 just nu
 
Man har en shunt som sänker tempen från krets 1 så du bör kunna ha väldigt låg temp i krets 2 oavsett vad krets 1 står på.
 
Vi har hittat inställningen på golvvärmefördelaren, den är uppbyggd av totalt 7 slingor och man kan manuellt öka/minska för varje enskild slinga. Det går inte att ställa via kontrollpanelen på värmepumpen som jag trodde.
 
Du ökar minska flödet över varje slinga du minskar inte temperaturen vilka minska tempen behöver du en shunt.
 
Ok, det var märkligt. Det känns som att den specifika slingan har blivit kallare. Vi har en shunt, men det ger inget resultat att reglera hela kretsen via värmekurvan.
 
Har du golvvärme överallt behöver du ingen shunt och den du redan har bör stå helt stängd om du har golvvärme överallt alltså. Sänker du flödet så kommer deltat öka och tempen sjunker men det kan bli dålig komfort genom att golvet blir ojämnt varmt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.