Hej.
Jag håller för fullt på att plöja "Z-wave in da haus - Hemautomation" tråden, hittills 100 sidor in, and going strong. Nu klarar jag inte att hålla mig längre utan tänker lägga en beställning på en Vera Edge med lite pryttlar att börja med. Vill bara få svar på ett par saker innan jag drar iväg ordern.

När jag läser forumtrådarna förstår jag det som att det enbart krävs nolla till dimmer, men läser man kopplingsschema för ex Fibaros 2x1,5kW ligger den med. Behövs den alltid?

Någon som har erfarenhet av siren Vision ZM1602? Går den att programmera så att den låter olika beroende på trigger? Ex ringklocka med lagom volym/brandlarm/"Larm" beroende på status?

Jag har intilliggande matsal & Vardagsrum med varsin brytare som idag enbart styr varsin taklampa. Jag vill ha funktionen av dubbeltrapp där taklamporna går på på ena knappen och fönsterlamporna på andra knappen. Taklamporna tänkte jag köra med "SwiidInter Cord Switch". Detta borde gå att lösa utan några större problem? Erfarenheter av swiidinter enheterna?

Då huset är tvåplans med källare vill vi ha dörrsensorer som vid "hemma" ger ringsignal, "borta" ger larmsignal och "av" inte ger någon signal. Tänker mig Fibaros dörrsensorer. Några tips om hur de tre lägena ska styras? (Vi har inte något larm/elektriskt lås i dagsläget så utgångspunkten är någon form av brytare någonstans) Vi vill ju inte heller att larmet ska gå varjegång vi kommer hem innan vi hinner slå om läget..

Priser. Har försökt jämföra lite och kommit fram till att m.nu verkar ha konkurenskraftiga priser med ett ganska sjysst startpaket. Sett att de ibland kör rabatter. Hur ofta brukar de dyka upp? tips på andra leverantörer? (Tänkte satsa på Vera Edge, några Fibaro wall plugs, 4x 2x1,5kW, 3xdörrkontakter, 3x rökdeckare, 1 motionsensor, 3x Swiidinter cord switch till att dra igång med)
 
Redigerat:
Inte mycket svar här, men jag kan ju uppdatera lite själv.

Har fått fram att man visst behöver nolla till samtliga puckar. (Lika logiskt som det verkar, synd bara att jag fått upp hoppet)
 
trattalask
Nollan brukar ju finnas i dosan ovan brytare så det är väl inte att så stort problem.

Jag har handlat en hel del från m.nu, allt utom min hc2 som jag köpte på webhallen på någon kampanj.

M.nu är ruggigt snabba på att leverera iallafall om prylarna finns i lager (har bara beställt saker som va lagervara). Har alltid fått sakerna dagen efter beställning.
 
Problemet blir att hitta några dosor.. 70 års tapetserande har effektivt gömt dom, så det blir en match att få fram dom -utan att sabba varenda tapet i huset ;)

Tack för tipsen!
 
trattalask
Jodå, har väl samma problem på ett par ställen i mitt hus byggt - 51. Men efter lite klurande och chansade så gick det. Man får låta det ta sin tid bara.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.