Vi har lite problem med att komma fram till lämplig trappmodell till vår altan.
Det är ca 2,4m ner till marken.
Att göra trappan rakt fram skulle innebära att de avloppsbrunnar som skall tömmas med jämna mellanrum hamnar inne i trappan.En idé har varit avtagbara trappsteg över brunnarna,men känns lite krångligt.
Som ett alt har vi funderat på att låta ett fåtal trappsteg gå rakt fram för att hamna på en platå/vilplan, därifrån delar sig trappan och går åt varsitt håll,känns som en ganska snygg idé,altanen är stor så det blir nog inte för fett.Men vi har kört fast i hur långt ma skall dra trappstegen mot husgrunden,skall de gå ända in mot grunden,under altanens överhäng på ca80 cm, eller skall de sluta kant i kant med överhänget, och vad gör man med utrymmet bakom trappan?öppet eller stängt med panel?
Tacksam för idér och förslag-GÄRNA BILDER! mvh Mamman o familjen
 
mamman skrev:
Att göra trappan rakt fram skulle innebära att de avloppsbrunnar som skall tömmas med jämna mellanrum hamnar inne i trappan.En idé har varit avtagbara trappsteg över brunnarna,men känns lite krångligt.
Instämmer att detta är en krånlig variant. :p

Som ett alt har vi funderat på att låta ett fåtal trappsteg gå rakt fram för att hamna på en platå/vilplan, därifrån delar sig trappan och går åt varsitt håll,känns som en ganska snygg idé,altanen är stor så det blir nog inte för fett.
Ingen dum idé. Alternativt skulle ni kunna slopa trappstegen ner till vilplanet. I stället kunde ni bygga ut altanen med ~ 1 100 mm. Därifrån låter ni en trappa på var sida gå ner till marken. ;)

Men vi har kört fast i hur långt ma skall dra trappstegen mot husgrunden,skall de gå ända in mot grunden,under altanens överhäng på ca80 cm, eller skall de sluta kant i kant med överhänget, och vad gör man med utrymmet bakom trappan?öppet eller stängt med panel?
Tycker inte att ni ska dra in stegen mot grunden.
För det första kommer det att se konstigt ut.
För det andra har det ingen praktisk betydelse.
För det tredje kommer det att fördyra trapporna betydligt.
Låt överhänget vara som det är, sätt stigande räcken på båda sidorna av trapplöpen i stället. ;)
Ev. skulle ni kunna klä in det med panel och använda utrymmet för t.ex. trädgårdsredskap eller virkesförråd. :D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.