Microsoft Visio, en av produkterna i Officepaketet är kanonbra. Finns 30 dagars fullständig testversion att ladda ner från www.microsoft.se (com). Man kan rita det mesta i planlösningsväg, både hus och verkstäder etc. Finns ikoner för väggar, dörrar osv, bara att bygga planlösningen. Sedan kan du även möblera upp hela huset. Även elritningen går bra att göra.
 
sjotomt skrev:
Är det någon som har tips om ett bra program att göra ritningar i ?
Jag har gjort ritningen och fasaderna i visio 2000
 
Du säger att dina föräldrar har en stuga bredvid.
Om det är på samma tomt måste du väl kunna koppla in dig på vatten och avlopp där utan att det blir någon anslutningsavgift.
Om det är två separata tomter kanske kommunen blir lite griniga däremot om ni bara betalar en avgift.
 
Det är olika tomter
 
gotlund skrev:
Det är olika tomter
::) Med rymligt samvete kan man smygkoppla. :-/ :-X
 
lindansare skrev:
Trappen är intressant. Vi har valt en stegtrapp som är uppfällningsbar när loftet inte används. På så sätt får vi mycket yta i stugan. Vad har du valt för trapp?
Beroende på vad loftet ska användas till så kan man ju välja olika lösningar, mina föräldrar har ett loft som extra sovrum etc. och dom har införskaffat en gammal hederlig ribbstol.
 
Det där med hur små sovrum kan vara... i vår stuga har vi två "sovhytter". I dessa finns det våningsäng som är 90 cm bred där uppe och 120 cm där nere. Det gör att man kan sova två nere eller sitta på kanten och läsa utan att slå i huvudet. Bredvid står en garderob, så golvytan är ca 2*2 meter (har inte exakta mått). Vid huvudändan på varje säng sitter det ett avlångt fönster, ser lite kul ut när man ser huset utifrån men helt OK. Dessa fönster gör att man får in bra med ljus trots att rummen är små. Till varje rum är det skjutdörr annars skulle dörren ta för mycket plats.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.