Här börjar artikelserien om Cecilia och Henrik som ska bygga en sommarstuga i Hemmeslöv. För en månad sedan köpte de en fin tomt och jakten på det rätta huset har börjat.

Du kan läsa artikeln här: Cecilia och Henrik bygger sommarstuga
 
M
På startsidan ställs frågan "Varför finns det så få tillverkare av fritidshus?".

Ja, hur många finns det? Kan det bero på att kanske inte säljs så många fritidshus?
 
Det bästa är att anlita en arkitekt och sedan hitta en lokalbyggfirma med goda referenser. Det är jättesvårt att hitta ett prefab-hus/stuga som passar precis i sin egen smak och även måste passa in på tomten.
 
Jag har ju också försökt leta lite åt dem efter hus som är runt 100 kvm och det är väldigt skralt. Man tycker att det borde vara enkelt att ta fram lite sådana husmodeller också när man ändå har 50 andra, men det kanske det inte är. Cecilia och Henrik är som jag har förstått det ute efter den där smidigheten med totalentreprenad och en färdig lösning, eftersom de inte har så mycket tid att lägga på bygget.
 
Det är väl så att folk har väldigt höga krav idag så att det inte finns någon mening att skilja ut sig som fritidshustillverkare eftersom husen ändå ska hålla åretrunt-standard. Förr dög det med nån masonitlåda med träbritsar, vedkamin och en skitgrop i skogen för att det skulle kallas för fritidshus. Men idag ska allt vara så piffigt så.
 
G
kolla med Onsala-villan. De bygger som man vill. De har egna snickare så allt blir perfekt.
 
T
Vi kontaktade Västkuststugan som hjälpte oss med allt.
Grymt nöjda!
 
S
Håller med dig. Vi gjorde exakt så. Det funkar väldigt bra. Gå på lokala bolag och kolla referenser.
 
S
Vill förtydliga att det är Jonathan79 som jag håller med. Anlita arkitekt och lokal byggfirma
 
G
Skidstahus har en del fritidshus och bygger som ni önskar.
 
C
Hej,
vi har köpt ett färdigt hus, som inte har totalentreprenad men mycket ingick ändå, sen hade vi lokala snickare/elektriker/vvs som slutförde allt. Landsbrostugan heter leverantören. Lycka till!
 
Gå in och titta på Jularbostugan, vi har haft bra kontakt med Anders Rizell där och dom har en fin vinkelstuga som heter Björkö, det som är finessen med Jularbo är att du kan få huset större och även lite högre om du vill och du har även olika steg om du vill ha totalentrepenad eller göra något själv. Gå gärna in och titta och få en uppfattning/ Helén
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.