Hej!

Vi har planer på att köpa en tomt med ett befintligt hus, som vi vill riva för att bygga nytt. Vad bör man räkna (mellan tummen och pekfingret) att det kan kosta? Vi kommer inte göra någon rivning eller bortforsling själva...

Huset är en 1,5 plans villa i tegel/ träpanel med hel källare.

Mycket tacksam för alla spekulationer!

/Smulis
 
Lejer ni ut allting vitt så kostar det säkert uppemot 100.000, som minst 50.000.
Det är dyrt med containrar och deponering utav osorterat byggavfall.
 
100 - 150 lat som en rimlig uppskattning. Glads at att alla anslutningsavgifter ar betalda...
Gar sakert att gora sjalv, men...
 
Jag har hört talas om att brankåren ibland är intresserade av att öva på riktiga hus och att "rivningen" då blir avsevärt billigare (vill minnas att det kostar ungefär en tredjedel av en vanlig rivning). Misstänker dock att det är beroende av var huset ligger och hur nära det är till grannar.
 
Får ni det rivet för under 150' så är det billigt!

Det är inte billigt att köra till deponi med alla byggrester! Räkna med att det kostar lätt 1000 kr/ton för osorterade icke brännbart gods. Dessutom är det miljöavgifter och sådant som tillkommer om det finns kvar oljepannor m.m. Elkablar skall också sorteras.

Utan att ha sett bilder på det så skulle jag snarare säga minst 150' och sannolikt ännu dyrare.
 
Hemmakatten
Har rivit ett hus idag i Sthlmstrakten. Pris 110' med reservation för diverse miljöfarligt avfall. huset är gammalt, i trä och ingen konstig isolering. Bra pris tycker vi.
 
Milkshaken
Om det är att ni är upptagna i karriären,,, så gör ni nog den bästa affären i att ta ledigt en vecka och riktigt avreagera er på, riv huset till grunden och bvar riktigt duktga,,,, då har ni en rejäl slant sparad....
:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.