mr_bygg skrev:
Ja, det uppfattade jag är TS budget. Jag syftade på kommentaren att man får räkna med att endast ett nyckelfärdigt hus exkl. tomt ligger på 3,7 miljoner enligt flera inlägg i tråden.
Jo precis, vi hade tänkt oss: tomt+ hus= 3,7-3,8 miljoner. Alltså att man skulle kunna få ett färdigt hus (bara själva huset) för ca: 2,8 miljoner. Därför blev jag förfärad när flera i tråden hade betalat 3,7 endast för det färdigställda huset.
 
Mainstream skrev:
Har ett par vänner som byggt med Fiskarheden. De gjorde lite mer själva (lade takpannor och spika panel tex) än som ni planerar och köpte också en tomt för 1 miljon. Nu var det dock en "färdig" tomt utan en massa jobb. De landade på ca 3.3 miljoner totalt.

Fortsätt undersöka kalkylen för tomten. Känns som det är där du har största osäkerhetsfaktorn. Sett till ovanstående så borde du ha några hundra tusen "över" för att få en byggbar tomt och det kanske räcker?
Men det där lät ju inte helt hopplöst. Då skulle vi i teorin ha 500 000 kr kvar till att färdigställa tomten men då måste vi samtidigt omvärdera vår tänkta insats i bygget. Vi måste bli mer händiga helt enkelt och det är ju på tiden. Vi har väldigt händiga föräldrar så man får hämta kunskapen där! Ja, vi har en hel del att ta ställning till här.

TACK för alla svar. Det här forumet är bra på att öppna upp nya tankegångar.
 
De flesta kataloghustillverkare har ju en "budgetserie" som innebär att du kanske inte har några möjligheter att påverka ex planlösning, däremot får du ett nyckelfärdigt hus med bra standard till rimlig kostnad. Ex trivselhus "move home" & Eksjöhus prioserie för att bara nämna ett par. Kolla in alla hustillverkares (myresjöhus, A-hus, ekeforshus mm) hemsidor, "budgetserierna" brukar till på köpet ha priser redan på hemsidan, så det är lätt att jämföra. Lycka till!!
 
Detta är absolut rimligt om du bygger ett Älvsbyhus. Har själv precis färdigställt ett Älvsbyhus Höner där vi gjorde övervåning själv. Kalkylen landade på 3.8 men i slutändan blev det ca 4.1milj (inkl tomt för 1.3milj, 400" övervåning Pålning 60", 110m2 altan för ca 50" samt ett förråd för ca 50".
Vi är supernöjda med huset! Älvsbyhus gjorde en stor uppryckning 2010 när sonen tog över företaget.

Lycka till med husbygget!
/Daniel
 
Redigerat:
Vill du spara pengar så gå och prata med dina lokala snickare.

1) Skissa upp ett hus du vill ha, eller ta ett redan färdigt kataloghus som du tycker om.
2) Gå till en arkitekt för att kontrollera att du har tänkt rätt utifrån tomt, dina önskemål, planlösning osv.
3) Beställt egna bygglovsritningar, ex här http://www.arkitektonline.com/
4) Hitta en KA och sök bygglov
5) Anlita en lokal snickare och bygg huset i lösvirke. Timme för timme, allt material vidarebefordras.
 
  • Gilla
kallun
  • Laddar…
Vi gjorde precis som Jarl Bergström skriver och hamnar på 3,7 miljoner utan tomt, visserligen fast pris och inte löpande per timme dock. Har jämfört med Fiskarhedenvillan som bygger lösvirke, blir ca 100' dyrare än med Fiskarheden men detta kan bero på andra tillval så svårt att jämföra helt, skulle tippa på ungefär samma pris med vår lilla byggfirma som Fiskarheden..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.