Jag har en äldre Klippo, 9021, som jag tycker lämnar en ful sträng gräs till höger jämt. Jag bytte ut den gamla fastrostade knivplattan mot en Gator mulcherkniv och hoppades den skulle finfördela allt gräs och sprida ut det fint. Men istället får jag stora rännor av gräs som jag måste kratta ihop.
Jag gör alltid rent under maskinen efter varje gång så det inte sitter kockor av gräs.

Är gamla originala knivplattan bättre? Kan jag modifiera Klippon så det lägger sig mer jämnt?

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
B
Känns som att gräset kan vara väl långt när du klipper samt att du då klipper det för kort. Gräsklipparen hinner inte med att hacka sönder det och mattan kan inte ta hand om den mängden.
 
  • Gilla
Brodern och 3 till
  • Laddar…
Jag hade det där "problemet" med min mulcher, och det uppkom nästan bara när jag klippte för högt gräs...
 
  • Gilla
Brodern och 1 till
  • Laddar…
Dum fråga kanske, men du har väl inte monterat kniven uppochner? De små vingarna ska vara uppåt.
 
Klipp oftare! Så där blir det när det är för långt mellan klippningarna.
 
  • Gilla
mekar-anders och 2 till
  • Laddar…
Har en Honda HRC 536 och den lämnar inte sådan strängar efter dig oavsett högt eller lågt gräs däremot kan den gå lite ojämnt / hårt pga belastningen med högt gräs
 
  • Gilla
Patrik950
  • Laddar…
@Marre666, gäller det även när du inte har uppsamlaren kopplad på klipparen?
TS klippare har ingen uppsamlare, så det går inte att jämföra en klippare med uppsamlare med en utan uppsamlare.
 
  • Gilla
ricaxe
  • Laddar…
Tack för svar! Kniven är rätt monterad :) på bilden så hade jag nog klippt lite väl sent och lite väl lågt. Ska testa klippa lite mindre i taget, oftare, och hoppas det blir bättre. Kan det vara att klippo-modellen är gammal? Kan det ha nått med att jag kör full gas jämnt? Kanske ska låta den gå lite mindre varv och så att självgåendet blir långsammare?
 
Mi modell är enbart mulching ingen uppsamling, har 3 kW motor / 160 mod, kan hända att man behöver starkare motor för att undvika detta?
 
MultiMan
Jag har en Klippo Pro 4, samma kåpa som 9021 och den är extremt kinkig med högt gräs i samband med mulcherkniv. Kåpan har egentligen för låg höjd vilket gör att den sätter igen direkt om man försöker klippa lite längre gräs. De nyare kåporna ska inte ha detta problemet.

Honda GCV135-motorn jag har orkar inte heller när för mycket mulchat gräset samlas i toppen av kåpan utan börjar gå ojämnt, varefter man måste stanna och rensa gräs.

Att klippa ofta är enda lösningen, då blir resultatet utmärkt. Mulchingen i sig fungerar väl så länge man inte överbelastar. Jag behöll min Klippo Kommun från '77 som med sin kombikniv kör igenom 20cm utan vidare om man varit lat och inte klippt regelbundet, men då måste man räfsa efteråt.
 
  • Gilla
Brodern
  • Laddar…
Jo, det verkar vara så med vissa Klippomodeller. Vår Comet från 2004 gör det och dessutom samlar den på sig gräsklippet på hjulen och kan lägga av det i sträng. Har bytt från tallrik med sex knivar till en "plattjärn" mulcher men ingen större skillnad, samma problem. Om det är det minsta fuktigt förvärras det.
 
Stark motor gäller = Honda GCV160 😎
 
Jag har en ny Klippo med Honda-motor. Har precis samma bekymmer hemma, men bara med "högt" gräs. Andra bekymmer med högt gräs och Klippo är att den lämnar en sträng oklippt efter sig. Samt att den tunga konstruktionen gör att hjulen pressar ner gräset, och att det inte orkar resa sig tills när man kommer nästa varv. Oerhört irriterande tycker jag.
 
MostWanted skrev:
Kan det vara att klippo-modellen är gammal? Kan det ha nått med att jag kör full gas jämnt? Kanske ska låta den gå lite mindre varv och så att självgåendet blir långsammare?
Har också en förhistorisk Klippo med Oregon mulcherkniv. Om du kör med miljöbensin på en gammal Klippo måste man ha mer gas. Högre varv borde vara en fördel men det skulle kunna gå bättre om du kör långsammare och lite mer överlappande. Att inte klippa på morgonen när det är dagg kan hjälpa också :)
Självklarheter men kanske nåt av det som du inte tänkt på.
 
  • Gilla
Brodern
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.