Hej!

Kalkylerar just nu på ett fritidshus som vi funderar på att bygga.

Vad kan det kosta att få 25 tallar fällda, enbart fällda på ett betryggande sätt. Vi återställer och styckar träden själva.

/ Jim
 
Ta offtert, det ändå jag kan rekommendera är idag trädfällning24.
 
Behöver ni träden själva? Jag hade lagt ut dem på blocket som "ved på rot". Det finns nog någon som är villig att komma och ta bort träden i sin helhet kostnadsfritt.
 
Var i landet är det?
 
Finns det risk för skada om träden inte fäller rätt? Hus, kraftledning / telefon eller annat som inte mår bra av att få träd över sig, i så fall bör man kanske anlita någon som specialiserat sig på svåra träd, kostnad mellan 500 - 3000 / träd skulle jag gissa på....

Om det inte finns något hus/ ledning eller liknande ivägen så skulle jag ta runt 450kr / timme + moms för att fälla, om det var här i närheten. Tidsåtgång 1 - 4 timmar kanske...

Om det är stora grova fina tallar så skulle jag kanske till och med kunna göra det "gratis" mot att jag tar hand om virket själv. Men då skulle det vara riktigt nära.

Att sätta ut på blocket som "Ved på rot" kan bli farligt, om det är en klåpare som inte vet vad h*n gör och skadar sig, då kan du sitta med "arbetsgivaransvar"
 
Jag fick hjälp av en riktigt duktig kille, som hade försäkringar och allt. Fällde 27 stora träd, mestadels granar som hamnade precis där de skulle. Gick på 5000kr totalt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.