Vi kommer nog flytta ut köket i garaget, eller källaren om vi får plats. Annars har vi husvagnen som backup.
 
Alla svar som kommit in är relaterade till om TS gör allt själv, då kan man flytta runt grejorna. Gjorde så själv. Eftersom TS inte svarat på om han gör det själv eller har lejt bort det kan det vara svårt att svara korrekt.
 
  • Gilla
Enolf
  • Laddar…
Men om man lejer bort jobbet bör det inte ta så lång tid om man planerar lite mellan de olika firmorna och då går det att äta ute ett par veckor så är det klart sen.
 
FemTummar skrev:
Hur förvarade ni allt man normalt tar för givet att finna i ett kök, minus allt man tror sig kunna avvara?
Du kommer att upptäcka vad lite man egentligen behöver. Satsa på engångsservis under tiden. Micro, grill och kokplatta löser resten. Nöden är uppfinningarnas moder, du löser det efter dina förutsättningar på vägen. Baggis.
 
vi, 2 vuxna med utflyttade barn, lät renovera kök för några år sedan utan problem.
Vi skule vara utan kök i 4 ve3ckor så vi lagade en massa mat i porttionsförpackningar, typ pastagratäng och liknande och köpte en billig mikrovågsugn som vi ställde i tvättstugan. Kyl och frys ställdes i ett ledigt utrymme; Disken sköttes i tvättstugan för hand. Allt fungerade bra även om frukosten åts tidigare än vanligt pga hantverkare vill börja jobba kl 0700.
Det enda oväntade var att kylskåpet la av när det flyttades tillbaka i det nya köket, vi hade tänkt köra vidare så länge det höllocj iofs blev det ju så, men lite snabbare än vi trodde. Dvs dedt blev ny kyl och frys också.
Kort sagt: mycket förberett käk, engånggrejor och disk i tvättho, men helt nöjd med slutresultat.
 
Flytta kylen/frysen till vardagsrummet. Montera nya induktionshällen tillfälligt på en träram, dra 16 A trefaskabel från kökets Perilex till vardagsrummet. Ställ nya mikron/ugnen på en bänk, också det i vardagsrummet. Diska i toarummet. Ät mycket färdiglagad thaimat, etc. Det funkar. Så gjorde jag nyligen.
 
  • Gilla
projekt für alle
  • Laddar…
Vi satte upp delar av det gamla i köket i garaget med diskho, diskmaskin, kyl/frys, köksbord etc. Tog köksmontörerna 2-3h att rigga detta och kopppla in vatten och avlopp (till golvbrunnen), och det var väl investerade timmar för att kunna laga riktig mat till familjen de 4 månader ombyggnaden tog. Vi hade t.o.m. gäster i garaget.
 
  • Gilla
Enolf och 1 till
  • Laddar…
låter som om man inte behöver ett kök om man renoverar i sex år? o äter ute 2ggr om dagen då har man för gott om tid på fel saker
 
Finns ju folk som inte gör annat än lagar mat åt andra!!?

Och ni som säger fyll frysen, varför då? Stänger affärerna under renoveringen?
 
  • Gilla
Pagno
  • Laddar…
Kyl, frys och ett alltiallo-bord står i hallen, mikro i gästrummet. kokplatta och mikro med varmluft står i ett rum i källaren där det praktiskt nog finns ett bänkskåp med ho och rinnande vatten. Diskmaskinen är inkopplad i tvättstugan, grillen används flitigt på uteplatsen medan matbord, soffa mm är undanstuvat i gillestugan. Två vuxna och ett barn, har fungerat finfint senaste månaden när både kök och vardagsrum är utblåsta och byggs om helt och hållet (kommer ta tre månader till innan det är klart). Det enda som behövs är lite planering, som skrivits tidigare så klarar sig folk hela sommaren lång på campingkök år efter år...
 
Marantz skrev:
Alla svar som kommit in är relaterade till om TS gör allt själv, då kan man flytta runt grejorna. Gjorde så själv. Eftersom TS inte svarat på om han gör det själv eller har lejt bort det kan det vara svårt att svara korrekt.
Så sant, men det var faktiskt medvetet. Jag ville ha brainstorming och då är det bättre ju färre begränsningar man har. Dessutom kan ju tråden läsas av andra med större behållning, och det är ju sånt som gör detta forum så bra.
Mycket tacksam för alla goda förslag!
 
  • Gilla
Enolf
  • Laddar…
Jag renoverade köket 2013, parallellkök 2x3 meter. Bytte golv, skrapade rent väggarna, tapetserade om, drog ny el, rev gamla köket, satte upp det nya, bytte takarmatur, drog VVS (flyttade ingenting) på tre veckor själv utan hjälp. Det går om familjen ställer upp. Men semestern gick åt.

Utegrill givetvis, ävenså gasolkök. Jag har hel balkong på mitt 70-talshus viket underlättar gigantiskt om det regnar. Köp en stor badbalja för blötläggning och diska i badrummet. Kyl och frys stäler du i hallen eller ett annat rum. Om du har en integrerad spis som rullar på hjul kan den sitta kvar rätt längen utan problem.

Sätt upp bänkskåpen där häll och diskbänk sitter först så du kan använda dom så underlättar det. Smäll sedan upp överskåp, fläkt och sätt kakel. Det underlättar om häll och diskbänk sitter i rad. Se till att du får det nya köket i god tid så du inte fastnar på att något skåp saknas i semestertider. Montera gärna ihop de nya skåpen innan du börjar riva det gamla köket och ställ dom så länge i vardagsrummet så det bara är att sätta upp dom. Trixet är att minimera tiden från rivning tills de nya skåpen kommer upp genom att förbereda sig. Fattar inte hur man står ut med att vänta 6 år på att bli klar med köket :).
 
När vi renoverade vårt kök, diskade vi för hand i tvättstugan. Innan renoveringen startade, lagade vi mååånga matlådor som vi frös in. Sen var det bara att plocka ut dem och värma i mikron som stod i vardagsrummet. När matlådorna tog slut, gjorde vi storkok hos svärmor och fyllde nya matlådor. Jäkligt enformigt, men just då var det bara viktigt att bli mätt och istället lägga ner all tid på att bli klar med köket. :)
 
Nu har jag inte renoverat något kök än men så här tänker jag:

* Renovera köket på sommaren så blir det lättare att grilla ute, äta ute, diska ute osv.
* Leecha käk hos vänner och grannar, och bjud tillbaks sen när köket är klart.
* Engångbestick är billigt om man köper på ÖB. Jag skulle inte diska mer än nödvändigt. Att det blir extra sopor gör ingenting, det är ju bara en extra byggsäck med skräp att ta med till soptippen.
* Kyl och frys kan flyttas till ett annat rum.
* En vanlig spis kan kopplas in på ett trefasuttag om man bygger en specialkabel, trefas till perilex. Kanske kan det befintliga perilexuttaget tas loss och sättas på en trefaskabel och monteras på en brädbit?
* Det finns massor av fina halv- och helfabrikat som lätt kan tillagas på en kokplatta eller i en ugn. Färdiga kroppkakor, soppor, alla former av korv, kött, färdiga pizzor, stinas kyckling, ärtsoppa på tub och liknande. Det finns också mat som är god kall, t.ex. rökt och gravad fisk, kallskuret mm.
* Satsa på en rejäl lunch ute på dagen och ät enklare hemma.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.