Köksrenoveringen har gått urdåligt hela tiden.

Först så anlitade vi fel snickare och målare; de kom inte när de lovade och gjorde ett undermåligt jobb. Vi var blåögda och betalde en del i förskott och förloradeså klart de pengarna när vi var tvugna att sparka dem. Fick ta hjälp av svågern för att få någon så när ordning på köksskåpen.

Vitvarorna har inte kommit när de ska, hälften kom i måndags, de andra är spårlöst borta. De kommer troligtvis i morgon.

Vår granitskiva skulle ha kommit i tisdags. De har aldrig hör av sig under hela väntetiden utan det har hela tiden varit jag som fått ringa och höra mig för. Mitt på tisdagen undrade jag varför de aldrig hörde av sig/kom. "Nej, den kommer först på torsdag". Då blev jag förbannad, hade efter en halvdags jakt fått tag i en rörmokare till på onsdagmorgon. Honom fick jag avboka. I dag är det torsdag och ingen stenskiva har kommit. Jag har ringt tre gånger och får bara glidande svar. Nu så ringde han till slut, 16.30 och medelade att de hade knäckt min längsta skiva i två bitar  :'( :'( :'(. Jag blir ta me fan galen  >:( Han surrade massor om härdning, epoxilimm runt hon etc etc. Ursäkta, men det skitar jag i, jag är inte stenhuggare och varken kan eller bryr mig om det där. Jag vill ha mina tre skivor med ho här nu, som jag var lovad till i tisdags.

Vi kan inte välja kakel förrän skivan är på plats så vi ser färgskiftningar, det är oftast 2 veckors leverenstid på kakel, vi kan inte ta hit elektrikern förräns vi har kaklat => köket kommer inte vara helt klart förrän i januari  :'(

Jag är så trött på att tjata, bråka, jaga folk. Hålla på och få ont i magen av allt strul. Jag vill baske mig inte se en hantverkare till så länge jag lever  :(
 
Men det känns ändå lite bättre av att ha tillgång till detta forum och häva ur sig - inte sannt?

*tröstar* det blir bättre med nästa hus ;)
 
Titta på den här länken: http://bonton.se/2.html Den kanske ger lite tröst.
(Bilderna byts ofta så den funkar kanske bara idag.)
 
Suck.. man blir bara så trött av sånt..
Inte helt ovanligt att det är en själva som får jaga på "jobbarens" leverantörer.. och att dom aldrig ringer på utsatt tid är nått som går i mode hos dom..
 
Yonna: tack, och ja, det känns bättre när man fått skriva av sig. Dock kvarstår problemen.

Andersmc: TACK!!! Du fick mig i alla fall att dra på mungiporna lite grann.

Tisdag är senast budet från firman. Är så trött, arg och besviken.
 
T
Om det kan underlätta har du nu kommit med i Sveriges största frustationsklubb, jag har en hemma just nu som uppfyller alla dina kriterier, dessutom är personen hemskt lik Bart Simpson både till utseende och agerande (j-vla tur att han inte är på Forsmark...)
 
Har bara en liten fundering :cool:
Om nu hantverkare är så pyton........... varför anlitar ni dom?
Kompenensbris, tidsbris, bara till "svåra" jobb jag KLARAR allt ::)................................
Här på "landet" skulle man inte "överleva" 0,5 tim om man inte gjorde rätt för sig
Varför är det så?
 
SnickarPelle skrev:
varför anlitar ni dom?
Dom var väl billiga, det kommer locka kunder dom närmaste hundra åren oxå........
 
Varför man anlitar hantverkare??? För att man inte har tiden eller kunskapen så klart!!! De ska vara proffs på det de är utbildade till, jag är proffs på det jag är utbildat till. Var man på sin/rätt plats!

Vadå "gör rätt för sig"? Lejer vi hantverkare och betalar dem så gör vi definitivt "rätt för oss".

SnickarPelle skrev:
Har bara en liten fundering  :cool:
Om nu hantverkare är så pyton........... varför anlitar ni dom?
Kompenensbris, tidsbris, bara till "svåra" jobb jag KLARAR allt  ::)................................
Här på "landet" skulle man inte "överleva" 0,5 tim om man inte gjorde rätt för sig
Varför är det så?
 
Vadå "gör rätt för sig"? Lejer vi hantverkare och betalar dem så gör vi definitivt "rätt för oss".
Helt rätt. Tyvärr finns det många rötägg i hantverkarkåren (finns i alla yrkesgrupper) och det svåra är att "scanna" av företaget innan man anlitar dom. Har själv gått på nitar med oseriösa firmor, så numera är jag väldigt noggrann med att kolla referenser och anlitar gärna någon som en bekant eller släkting redan har använt sig av om varit nöjd. Kostar för det mesta lite mer att anlita sådana firmor, men man vet lite mer om vad man får. Nu var det ju oturligt att ni hade betalat en del i förskott, brukar annars funka bra med att hålla inne med betalningen så länge jobbet inte är rätt utfört. Då blir det fart på dom ;)
 
Jag skall väl inte säga vad SnickarPelle menade, men min tolkning var att hantverkare som inte gjorde rätt (för sig) skulle försvinna fort på landet (där ryktet går). Det är lättare att vara anonym (och få nya uppdrag) i en storstad.

De kanske flyttar till Stockholm.... ::)
 
C
Det där med att man får vad man betalar för är en myt som jag gärna skulle vilja ta kål på.
Av alla hantverkare som jag har haft att göra med genom åren så är det faktiskt genomgående så att de som gjort ett riktigt bra jobb också nästan alltid är de som har varit billigast (OK då menar jag inte Polen-priser, det har jag inte vågat mig på). Principen verkar vara att många av de bästa hantverkarna jobbar för att de tycker om jobbet, inte för att maximera sin inkomst. Och de som inte skäms för att göra ett uselt jobb verkar inte heller skämmas för att skicka fantasifakturor.

Det ligger något i påpekandet att detta nog är ett storstadsproblem. Här i stockholm är det helt hopplöst att hitta bra hantverkare. Det finns säkert gott om dem, men de drunknar i floden av tomtar som utnyttjar marknadsläget för att tjäna grova pengar. Kontakter/rekommendationer är det enda som gäller, allt annat är rent lotteri.

Någon annan med samma erfarenheter?
 
Några goda råd på vägen:

* Undvik att hyra in "kompisar" som är hantverkare, du får ingen prioritet eftersom de förväntas göra ett billigare jobb. Dessutom kan relationen bli ansträngd om resultatet inte blir det förväntade.

* Tag referenser, ring alltså upp och prata med tidigare kunder till hantverkaren. Vill hantverkaren inte ge referenser - glöm honom/henne!

* Aldrig, aldrig, aldrig förskottsbetalning!

* Undvik i möjligaste mån fast pris, det kommer bara att trigga "nu jävlar jobbar vi på för att maximera vinsten". Det blir antagligen ett halvdant resultat p.g.a. tidsapekten!
Ytterligare en fördel med rörligt pris är att du som beställare måste vara benhård på att be hantverkaren slutfakturera och dra vidare när resultatet inte blir det förväntade!

* Försök att jobba tillsammans med hantverkaren. Detta kommer att leda till att du dels (förhoppningsvis) lär dig en massa plus att det är du som beställare som styr tid/kvalite på slutprodukten. Detta kanske inte fungerar under ett stort uppdrag men avsätt åtminstonde en dag/vecka.

* Sist men inte minst - hur hittar man en "bra" hantverkare:
 - Lyssna med vänner/bekanta/grannar
 - Fråga på den lokala brädgården (mitt bästa/säkraste tips)
 - Glöm inte referenser

Om ovanstående punkter används som checklista kan jag garantera att hantverkaren/beställaren kommer att undvika många (onödiga) misstag!
 
Kan bara hålla med ByggaNytt och har erfarenheter av nedan av att byta plåttak

ByggaNytt skrev:
* Undvik att hyra in "kompisar" som är hantverkare, du får ingen prioritet eftersom de förväntas göra ett billigare jobb. Dessutom kan relationen bli ansträngd om resultatet inte blir det förväntade.
En kompis (plåtslagare) till oss lovad att byta vårt tak, men i november förra året kom han (efter många påtryckningar) och sa att han inte hade tid och att nu är det försent. Hmm typiskt efter 6 månader.

ByggaNytt skrev:
* Undvik i möjligaste mån fast pris, det kommer bara att trigga "nu jävlar jobbar vi på för att maximera vinsten".
* Försök att jobba tillsammans med hantverkaren. Detta kommer att leda till att du dels (förhoppningsvis) lär dig en massa plus att det är du som beställare som styr tid/kvalite på slutprodukten. Detta kanske inte fungerar under ett stort uppdrag men avsätt åtminstonde en dag/vecka.
Samma kompis kände andra plåtslagare som startat eget. Toppen tänkte vi och de fick lämna in en offert såsom andra hantverkare fick göra. Efter lite förhandling kom vi överens med vår kompis plåtslagare. Bjöd hem honom för att skriva på och vi fick en mycket positivt känsla av honom och nu i efterhand helt ok. Vi körde med fastpris och kan hålla med delvis ByggaNytt, att de körde på ganska hårt men helt OK kvalitét ändå för vår del. Jag hjälpte även till en del samt stod för kaffe o vatten leverans.

Peter

 
Vill bara säga nått som ingen verkar tänka på just nu.. -Det är långt ifrån alla som är såhär"
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.