Hej,

Jag är på väg att flytta till hus med en gräsmatta på ca 1000 m2. För detta planerar jag köpa en Gardena R160 eller Husqvarna Automower 310. Den först nämnda ligger på ca 14 500 kr och den andra på 15 900, jag har dock hört om folk som fått Gardenan för så lågt som 12 000 - 13 000 kr?

Ha ni något tips? Butik just nu? Eller något jag bör hålla särskilt koll på?
 
Jag köpte min AM 310 för 13.800 när flera webb-butiker hade påskkampanj, men det verkar som den sålt jäkligt bra så de ser väl ingen anledning att sälja den "billigt". Men har man lite tålamod och kollar Prisjakt dagligen så borde det gå att spara en liten slant. Dock så är nog Gardenan ändå ett bättre köp tror jag, den är kraftfullare och har inte kvar några barnsjukdomar som de nya 310/315 har.
 
Tack, jo det lutar åt Gardena R160 men det är väl batteriet jag hänger upp mig lite på men för att hålla oss till ämnet får jag hänvisa till denna tråden angående detta : https://www.byggahus.se/forum/robotgrasklippare/257862-hur-viktigt-ar-nimh-kontra-li-ion.html

En kompis till mig lyckades få en Gardena R160 från http://www.tretti.se/ för runt 13 000 kr så det är väll något sådant erbjudande jag letar efter. Självklart har jag koll på prisjakt men tittar man på prishistoriken där så verkar lägsta priset ha varit 13 900 så jag är inte så säker på att jag fångar priset där.

Det är ju 2 månader tills jag flyttar så lite tid har jag.
 
Tänk på att du har lite mer kapacitet på Gradenan. Och 310:an kanske kan bli lite på gränsen. Kommer Gardenan att behöva gå mindre så kommer ju batteriet hålla längre. Så det kanske är hugget som stucket vilket som håller längst i detta fall. Å andra sidan så har ju 310:an 8 timmars obligatorisk-vilotid så det kanske inte blir så stor skillnad i gångtid som man först kan tro. Tål att tänkas på oavsett.
 
  • Gilla
snowjim
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.